Sipke Hulshoff een jaar langer rechterhand van Wim Jonk

04 augustus 2020

Assistent-trainer Sipke Hulshoff (45) maakt een jaar langer deel uit van de technische staf van FC Volendam. De geboren Leeuwarder, die sinds 2019 als rechterhand van trainer Wim Jonk werkzaam is bij de Volendamse club, verlengt zijn contract tot de zomer van 2022.

De rugzak van Hulshoff is inmiddels stevig gevuld met trainerservaring. De fanatieke Fries is langdurig en in verschillende functies, waaronder interim-hoofdtrainer en assistent-trainer, werkzaam geweest bij SC Cambuur. Daarnaast heeft Hulshoff een verleden bij onder andere FC Groningen, Red Bull Ghana, Al-Arabi en diverse amateurclubs. De Fries gaat komend seizoen zijn tweede jaar in als assistent van Jonk. De twee werkten eerder samen tijdens de UEFA Pro opleiding.

'Voelt als vertrouwd'

“Uit het tussentijds verlengen van mijn contract spreekt veel waardering”, stelt Hulshoff. “De samenwerking tussen Wim, mij en de rest van de staf voelt als vertrouwd en goed. De ambities van de club spreken me nog steeds enorm aan. Ik word elke dag weer in mijn kracht gezet en krijg veel ruimte om mee te helpen in het totale technische plan om het eerste elftal van FC Volendam naar een hoger niveau te tillen.”

'Sipke ademt voetbal'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de contractverlenging. “Het is heel positief dat ook Sipke zich langer aan FC Volendam wil verbinden. Er is een goede chemie tussen Wim, Sipke en de andere stafleden; iedereen kan werken vanuit eigen kracht en samen vullen ze elkaar op een hele natuurlijke manier aan. Dit is ontzettend belangrijk voor de ontwikkelingsomgeving die we willen creëren en ook een absolute randvoorwaarde voor sportief succes.”

Van Leeuwen prijst de kwaliteiten van de assistent-trainer. “Sipke ademt voetbal, zijn passie voor het trainersvak is enorm en dat straalt hij ook iedere dag uit. Zijn fanatisme, gekoppeld aan positieve coaching, werkt heel goed voor onze jonge groep. Het is mooi dat de waardering voor Sipke zoals die leeft binnen de club, nu ook tot uiting komt in deze nieuwe verbintenis.”

Tekst: FC Volendam
Beeld: FC Volendam & Pro ShotsLaatste nieuws