Snelle ontwikkeling Gladwin Curiel beloond met eerste profcontract

05 september 2024

Gladwin Curiel heeft zijn eerste profcontract getekend. De 22-jarige verdediger wordt op die manier beloond voor zijn snelle ontwikkeling sinds zijn komst naar Volendam. Hij tekent voor twee seizoenen. Deze zomer sloot Curiel aan bij Jong FC Volendam. In het duel tegen TOP Oss maakte hij zijn basisdebuut in de hoofdmacht. 

Curiel kwam afgelopen zomer over van AFC. De rechtsback speelde daar 23 wedstrijden in de Tweede Divisie. Sinds 2019 speelde hij voor de Amsterdamse club, waar hij mede door blessures in het afgelopen seizoen zijn basisplaats verloor. In Volendam ontwikkelt de verdediger zich snel. Dit werd in het duel tegen ADO Den Haag op vrijdag 23 augustus beloond met zijn debuut in het eerste elftal. Tegen TOP Oss begon Curiel in de basis. 

"Ik ben super blij met het tekenen van mijn eerste profcontract", zegt een trotse Curiel. "Dit is mijn droom sinds ik startte met voetballen toen ik drie jaar was. Ik wil graag veel wedstrijden spelen voor FC Volendam en mezelf ontwikkelen tot een betere speler. Ik ben blij met de vertrouwen dat ik krijg van trainer Rick Kruys. Dit is pas het begin en ik zal altijd keihard blijven werken om hopelijk mijn top te bereiken. Ik ga VolVoorOranje!"

Energieke speler

Technisch directeur Patrick Busby kijkt tevreden naar de stappen die Curiel zet. "We zijn blij verrast met de ontwikkeling van Gladwin. Onze scout Jason Cyrus heeft in de oefenwedstrijd tegen AFC gezien dat er nog rek in het spel van Gladwin zit. Op basis daarvan is Gladwin gestart in de Onder 21. Daar heeft hij aangetoond een energieke speler te zijn met de juiste instelling. Die twee belangrijke aspecten gekoppeld aan zijn leergierigheid hebben Gladwin in zeer korte tijd al succes gebracht. Wij konden niet anders dan hem belonen met een contract. Gladwin is een back die sterk is in duelleren, met ruimte in zijn rug kan verdedigen en nog lang niet is uitgeleerd."

Tekst & foto's: FC Volendam


Laatste nieuws