Sonny Stevens bezorgt Volendam een punt tegen Jong NAC (1-1)

28 november 2011 /

In het eerste kwartier van de aantrekkelijke wedstrijd van Jong Volendam tegen Jong NAC Breda was de verdediging van Jong Volendam bepaald nog niet van taai-taai. De jonge gasten sneden keer op keer langs de mannen van Volendam, maar maakten geen gebruik van een groot aantal riante mogelijkheden. Dat was ook te danken aan voortreffelijk keeperswerk van Sonny Stevens, die werkelijk alles uit zijn doel tikte. Het duurde heel lang voordat Jong Volendam een aantrekkelijke aanval op de mat legde. Verbazingwekkend was het dan ook dat kort voor rust het doelpunt aan de Volendamkant viel. In een vol strafschopgebied vond Kees Tol, die met veel acties niet het beoogde resultaat zag, een gaatje, wat 1-0 betekende. Daaraan vooraf had de NAC Breda-doelman twee goed genomen vrije trappen onschadelijk gemaakt.

Na de thee liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. De kopbal van Seuntjes was niet hard maar wel zuiver, met dank aan een aantal Volendamverdedigers die toekeken alsof de première van een musical opgevoerd werd. Hierna ontwikkelde zich minutenlang hetzelfde spel als bij het begin van de eerste helft. Jong NAC Breda was heer en meester, totdat Volendam begreep dat het zo niet hoefde. Met de uitstekend ingevallen Quincy van der Leuv en Jasper de Bie verplaatste het spel zich. Jong Volendam had zomaar kunnen winnen, maar mocht in de slotfase blij zijn dat opnieuw een uitstekend ingekopte bal door Sonny Stevens van de lijn gehaald werd. Samenvattend een terecht gelijkspel, waar Jong Volendam goed mee kan leven.