Speler in Beeld: Cas Peters

07 november 2018

Cas Peters hoopt waardering met doelpunten te belonen

FC Volendam haalde Cas Peters in huis om de voorhoede een extra impuls te geven. Hij wordt dit seizoen gehuurd van FC Emmen en vervolgens wacht hem een tweejarig contract in het vissersdorp. Toen bekend werd dat Boy Deul op het oude nest zou terugkeren en in zijn kielzog Peters volgde, reageerden de supporters blij verrast. Deul heeft inmiddels zijn conditionele achterstand weggewerkt en Peters verwacht nu ook dat hij van waarde kan zijn voor het elftal.

Als speler van FC Emmen scoorde hij bijna altijd tegen FC Volendam. Vorig seizoen speelde hij alle wedstrijden mee bij FC Emmen en was goed voor zeventien treffers. FC Volendam hielp hij aan de eerste zege door matchwinnaar te worden tegen RKC, 1-0.

“Ik voel me nu fit. Bij FC Emmen had ik in de eerste week wat last van pijntjes. Toen ik van trainer Lukkien te horen kreeg dat ik niet meer verzekerd was van een basisplaats, wilde ik weg. Ja, er waren meer clubs in de markt, maar bij FC Volendam had ik het beste gevoel. Ook Jan Smit overtuigde me dat ik hier op mijn plek zou zijn. Ik logeerde in de eerste drie weken in hotels in Edam en Volendam en ging elke dag uit eten. Elke dag buiten de deur eten verveelt gauw. Ik ben blij dat ik nu met mijn vriendin een eigen plekje heb in Purmerend. Dat bevalt een stuk beter.”

De 25-jarige centrumspits hoopt de verwachtingen die de supporters van hem hebben, waar te maken.”

Flow

“Ik voel me erg gewaardeerd in Volendam. Ik had me uiteraard een betere start voorgesteld, maar gelukkig hebben we onder Hans de Koning een flow ingezet. We spelen onder zijn leiding aanvallender. De trainingen zijn in het begin van de week zwaar en daarna gaat de handrem er wat op. In de Keuken Kampioen Divisie wordt op hoog niveau gespeeld. Meerdere clubs zijn titelkandidaat. Ik verwacht nu zelf alle wedstrijden te spelen. En natuurlijk dit seizoen nog een vijftiental doelpunten te maken.”

Cas Peters: “Ook Jan Smit speelde een belangrijke rol bij mijn overstap naar FC Volendam. (Foto Fred Rotgans)

Tekst: Cor Westerveld

Foto's (2)

Klik op onderstaande afbeeldingLaatste nieuws