Speler in beeld: Joey Veerman

02 maart 2018

Joey Veerman: “Vertrouwen is terug in goede afloop”

Door Cor Westerveld

Bij FC Volendam was de winterstop even spannend. Zou Joey Veerman blijven of vertrekken? Na het verstrijken van de transferdeadline was het zeker dat Veerman in elk geval tot eind dit seizoen het tricot van FC Volendam draagt. Het is een publiek geheim dat Veerman hogerop wil. “Die ambitie heeft iedere speler. In mijn geval zal er eerst een eredivisieclub moeten komen die een middenvelder ziet vertrekken en een vervanger zoekt. Wellicht komt mijn naam dan ook in beeld”, zegt Veerman bescheiden.

Zijn naam werd afgelopen zomer in verband gebracht met FC Utrecht. Hij vindt clubs als Heracles, FC Groningen en Heerenveen ook een mooie uitdaging. “Ik zal me zelf in de kijker moeten blijven spelen”, klinkt het nuchter.

Joey Veerman maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen VVV. Vorig seizoen werd hij in de derde periode gekozen tot grootste talent van de Jupiler League. Hij maakte al deel uit van het Nederlands elftal onder 19.

Overzicht

Bij FC Volendam staat de creatieve middenvelder aan de basis van veel aanvallen. Hij ontdoet zich - ogenschijnlijk - met speels gemak van zijn tegenstander en behoudt het overzicht. Met veel gevoel en precisie weet hij met slimme passes de aanvallers aan het werk te zetten. Ook pakt hij zelf zijn doelpuntjes mee. Soms lijkt het erop dat hij de bal dreigt te verspelen. “Ik weet wat ik kan en doe. En dat het goed komt”, lacht hij.

Veerman hoopt zijn steentje te kunnen bijdragen aan het pakken van een ticket voor de nacompetitie. “Waar het aan ligt dat we nu wel draaien? Da’s een lastige vraag. We hebben in het begin van het seizoen een paar wedstrijden pech gehad. Dat knaagde aan het  vertrouwen. Na een tegendoelpunt in de slotfase dacht je telkens ’daar gaan we weer’. Het vertrouwen is terug en de nacompetitie komt steeds meer in zicht.”Laatste nieuws