Speler in beeld: Teije ten Den

22 november 2018

Spits Teije ten Den hoopt zich snel terug te knokken

Voor het bezoeken van de training en de wedstrijd rijdt Teije ten Den met zijn auto van Utrecht naar Volendam. Vanaf Kortenhoef zit ploeggenoot Ties Evers bij hem op de passagiersstoel. De heren rijden bij toerbeurt. Het toeval wil dat beiden ook op de reservebank bij elkaar zitten. Klaar om in te vallen.

Voor aanvaller Teije ten Den begon het seizoen goed. “In het begin van het seizoen was ik basisspeler. Daar was ik blij mee. Als team liep het echter niet goed, net als vorig seizoen. In de bekerwedstrijd tegen Willem II speelden we al beter en daarna pakten we het eerste punt in de uitwedstrijd tegen mijn oude club Helmond Sport. Vervolgens kregen we de trainerswissel. Die pakte positief uit. FC Volendam begon onder De Koning nog beter te spelen. We spelen aanvallender en weten meer kansen te creëren. Het zelfvertrouwen is terug.”

Kopbal

Tegen FC Eindhoven zorgde Teije ten Den met een perfecte kopbal voor de gelijkmaker, 1-1. “Het viel me tegen dat ik daarna tegen Jong Ajax weer op de bank zat. Dat is niet wat je wil als voetballer. Ik heb een goed contact met de trainer. Hij heeft uitgelegd waarom ik geen eerste keus ben. Ik moet meer laten zien. Ik begrijp zijn redenatie, maar dat wil niet zeggen dat ik het altijd met hem eens ben.”

Dat Ten Den toch in actie kwam tegen Jong Ajax, kwam omdat Cas Peters in de warming-up geblesseerd raakte en moest afhaken. Met een fraaie treffer zorgde Ten Den voor de 2-1 tegen Jong Ajax.”

Pinchhitter

Het was zijn derde doelpunt dit seizoen, want ook tegen Jong AZ scoorde hij. Vooralsnog moet de Utrechter het dus hebben van invalbeurten bij blessures en als pinchhitter. Hans de Koning, onder wie Ten Den ook bij Go Ahead Eagles speelde, roemt de werklust en positieve instelling van teamspeler Ten Den. De speler in kwestie is blij dat FC Volendam de weg naar boven is ingeslagen en doet er alles aan om terug te keren als basisspeler.

Tekst: Cor Westerveld
Foto: Erna Apeldoorn & Fred Rotgans

Teije ten Den hoopt door keihard te trainen en goede invalbeurten zijn basisplaats te heroveren.



Laatste nieuws