Speler in beeld: Anthony Berenstein

11 april 2019

Talent Anthony Berenstein gaat voor een herkansing

FC Volendam heeft van een aantal spelers formeel het contact opgezegd. Een van de spelers die mag vertrekken, is Anthony Berenstein. Als talent van Zeeburgia, vertrok hij naar de jeugd van FC Utrecht. In drie nationale jeugdteams werd hij geselecteerd. Hij speelde één interlandwedstrijd in O15, drie in O16 en liefst dertien in O17.

FC Dordrecht lijfde hem in. Zijn debuut maakte hij op 5 augustus 2016 tegen FC Oss, uitslag 1-1. “Ik deelde in Dordrecht een huis met drie andere spelers. Dat was prima geregeld door de club.”

Tot een contractverlenging kwam het niet bij de Schapenkoppen. Berenstein vertrok vervolgens naar derde divisionist Magreb’90, de club die door belastingschuld en het opstellen van ongerechtige spelers in opspraak raakte en van de ene soap in de andere verviel. Reden voor Berenstein om zijn biezen te pakken na acht gespeelde wedstrijden.

“Ik kwam via mijn zaakwaarnemer, Stefano van Delden, in contact met FC Volendam. Mocht er meetrainen en een proefwedstrijd spelen tegen Jong ADO en uiteindelijk mondde dat uit in een contract.”

Statistieken

Dat hij dit seizoen als aanvaller tot een vijftal assists kwam en slechts één keer scoorde, daar is hijzelf niet content mee. “Ik heb bij Magreb’90 op een veel lager niveau gespeeld en ben daarna een aantal maanden clubloos geweest. Maar hoe dan ook, ik had meer statistieken moeten laten zien.”

Voor Anthony Berenstein is het de komende weken zaak om aan de technische staf (en andere clubs) te laten zien dat hij meer in zijn mars heeft.

“We zaten vlak vóór en na de winterstop in een goede flow. Daarna kwam er een mindere periode. Tegen FC Dordrecht, geloofde ik nog in de play-offs, maar toen we die wedstrijd verloren was het over en uit.”

Met zijn 22 jaar ligt er nog een hele voetbaltoekomst voor hem. Of die toekomst nog in het palingdorp ligt, daarop moet hij de komende wedstrijden met zijn benen het antwoord geven.”

Tekst: Cor Westerveld

Anthony Berenstein: “We moeten ons in de resterende wedstrijden belonen door wél de kansen die we creëren te benutten.
(Foto Fred Rotgans)

Foto's (3)

Klik op onderstaande afbeeldingLaatste nieuws