Speler in beeld: Mohamed Betti

06 februari 2019

Verdediger Mohamed Betti heeft zich teruggevochten

Mohamed (’Mo’) Betti maakte tegen Jong Ajax op 21 oktober 2016 zijn debuut, als vervanger voor de geblesseerde Ties Evers. Krap twee maanden later tekende hij zijn eerste profcontract tot medio 2019. Onder leiding van Robert Molenaar speelde hij in het seizoen 2016/’17 22 competitiewedstrijden in de hoofdmacht van FC Volendam. Vorig seizoen raakte Betti buiten beeld en bij aanvang van het huidige seizoen kwam zijn naam ook niet voor in het basiselftal.

“Salden was trainer en koos voor Ties Evers en Paul Kok. Ik heb toen wel gesprekken met de trainer gehad, maar uiteindelijk gaat hij over de opstelling. Daar moet je dan mee leren leven. Het enige wat je dan kunt doen, is jezelf te herpakken en terug te vechten”, aldus Mo.

Dat laatste is hem gelukt. De eerste drie wedstrijden mocht hij dit seizoen nog vanaf de kant toekijken, maar daarna werd hij door Salden weer van stal gehaald. En na de trainerswissel geniet hij ook de voorkeur van Hans de Koning.

Vertrouwen

“Ik ben blij dat De Koning vertrouwen in mij heeft. Hij praat veel met me. Ik heb het gevoel dat hij dat ook met de andere spelers doet, én de jongens die niet in de basis staan ook weet te motiveren. Ik denk dat dat één van zijn sterke kanten is. Hij loopt al heel wat jaren mee als trainer en heeft dus veel ervaring. Ik wil me verder ontwikkelen als verdediger. Heb zeker nog ambities: wil over een paar jaar in de eredivisie spelen.”

Mo begon in de jeugd van DWS als aanvaller, werd daarna middenvelder en maakte als centrale verdediger de overstap naar de B1 van FC Volendam. “Stanley van Kesteren vond later dat ik nog beter tot mijn recht kwam als back. Aanvallen doe ik ook nog, want ik kom vaak op.”

Naast zijn baan als voetballer wil hij een HBO-studie rechten gaan volgen en daarmee in de voetsporen van zijn vader treden, die leerplicht ambtenaar is. “Lijkt me een leuke studie. Heb er vaak met mijn vader over gesproken. Uiteraard doe ik die studie ook, wetend dat er een tijd komt na het voetballen.”

Eind januari zijn FC Volendam en Mohamed Betti overeengekomen tot een verlenging van zijn contract , waardoor hij tot de zomer van 2021 speler van 'het Andere Oranje' zal zijn.

Mo Betti (22) is de nestor in de achterhoede van FC Volendam. (foto: Fred Rotgans)

Tekst: Cor Westerveld

Foto's (2)

Klik op onderstaande afbeeldingLaatste nieuws