De Springplank en St. Petrusschool winnen 6 tegen 6 toernooi 2019

26 oktober 2019

De kidsclub van FC Volendam organiseerde op woensdag 23 oktober het jaarlijkse Rabobank 6 tegen 6 voetbaltoernooi. Voorgaande jaren vond dit plaats op het parkeerterrein bij de AMVO, maar voor het eerst dit jaar werd het georganiseerd in het Kras Stadion, onder toeziend oog van enkele selectiespelers van FC Volendam! Maar liefst 22 teams van de groepen 7 en 8 van de Volendamse basisscholen hadden zich opgegeven.

Om 09:00 uur gingen de poulewedstrijden van start. Zowel bij de jongens als meiden werd er fanatiek doch sportief gestreden om de winst. Helaas kwamen de meiden van de Nicolaasschool 8 en Kennedyschool 8 niet opodagen, waardoor de meiden van de Petrusschool 8A en 8B als enige twee teams in de poule overbleven. Sportief als ze waren hebben zij gewoon 6 keer tegen elkaar gevoetbald!

We kozen ook voor een iets andere opzet waardoor er uiteindelijk bij de jongens groep 7 en jongens groep 8 een winnaar en een nummer 2 van het toernooi was! Natuurlijk was er ook bij de meiden een nummer twee en een winnaar! De meiden van St. Petrusschool 8B wonnen de meeste wedstrijden waardoor zij eerste waren, de meiden van groep 8A werden dus tweede.

De finale van groep 8 ging tussen de Jozefschool 8 en St. Petrusschool 8B. Dit was een onwijs spannende wedstrijd, het werd uiteindelijk 0 - 0 waardoor we overgingen tot strafschoppen. Uiteindelijk won de St. Petrusschool 8B met penalty’s. Zij waren dus de grote winnaar van groep 8.

Ook de finale van groep 7 was erg spannend. De finale ging tussen Petrus 7A en Springplank 7. Uiteindelijk won de Springplank 7 met 1 - 0.

De winnaar van de Fair Play Cup is geworden de Spinmolen 8. Zij kregen van de scheidsrechters de meeste punten voor sportiviteit! Iets wat wij erg belangrijk vinden tijdens het toernooi.

Wij willen de scheidsrechters en alle vrijwilligers helpen voor hun bijdrage en graag tot volgend jaar!