Tiental Jong spelers krijgen geen loon naar werken

02 december 2017

SV Spakenburg - Jong FC Volendam 2-0 (0-0)

02 december 2017 / Derde Divisie Zaterdag

Na een vroege rode kaart van Ali Ulusoy moesten de mannen van scheidend coach Berry Smit een stapje harder zetten tegen het hoog aangeschreven Spakenburg. Nadat de ploeg vroeg in de tweede helft met 1-0 achter kwam gebeurde ook. Ondanks dat er geknokt werd voor elke meter en er prima kansen waren op de gelijkmaker ging de wedstrijd op De Westmaat onnodig verloren.

Dom rood
Voor de laatste keer stond trainer Berry Smit voor de groep. En met Spakenburg als tegenstander was dit een op papier mooie afscheidswedstrijd. In het veld hielden de teams zich aardig in evenwicht. In de eerste 25 minuten van de wedstrijd viel er slechts één kans te noteren, al was het wel een dubbele. Volendammer in Spakenburgse dienst Kees Tol werd diep gestuurd, maar zag zijn inzet door doelman Van Stappershoef gekeerd. Ook de rebound was niet aan Tol besteed, maar een prooi voor Volendam doelman Van Stappershoef. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af en zorgde er voor dat de toeschouwers het nog kouder kregen dan dat het al was. Zo halverwege het eerste bedrijf was het in het veld blijkbaar zo koud dat er maar een vuurtje gestookt werd. Recht voor de "fanatieke" aanhan van Spakenburg stonden ineens Ali Ulusoy en Giovanni Gravenbeek als judo zwaargewichten aan elkaar te trekken. De scheidsrechter liet in eerste instantie doorspelen, maar ging uiteindelijk toch maar eens informeren wat er aan de hand was. Na advies van zijn assistent mocht Ulusoy wegens het natrappen op Gravenbeek vertrekken. Een enorme domper voor Jong FC Volendam aangezien we op dat moment gewoon gelijkwaardig aan Spakenburg waren. De blauwen roken na dit moment bloed en trainer John de Wolf maande zijn ploeg naar voren. Slechts een paar minuten na de rode kaart was het Kees Tol die bijna doelman Van Stappershoef van afstand verschalkte. Het schot ging maar net naast de goal. Via Tom Oostinjen, Kees Tol en Philip Ties kwam de thuisploeg nog gevaarlijk dichtbij de 1-0, maar met vereende krachten bleef Jong FC Volendam overeind. Het was weliswaar vooral tegenhouden, maar met 0-0 werd de thee gehaald.

Karakter maar geen scherpte
Kort in de tweede helft ging het toch mis. Spakenburg kreeg een vrijetrap op de linkerkant een aantal meter buiten de zestien. Deze werd hard ingebracht en weggekop door Kay Tejan. Misschien mede door de kou was dit net iets te veel van het goede voor Tejan en zag even sterretjes. De bal werd uitverdedigd terwijl Tejan bleef liggen. Redelijk snel krabbelde hij toch weer overeind en kon het daardoor Kees Tol dusdanig lastig maken dat hij de paal raakte in plaats van het net. De rebound echter recht in de voeten van Bert Steltenool die simpelweg niet meer kon missen: 1-0. Het bleek keerpunt voor Volendam te zijn. Ondanks de tegenslag zetten de tien overgebleven spelers er de schouders er onder en gingen op zoek naar een resultaat. Bijna was het al binnen vijf minuten weer gelijk. Nick Runderkamp was echter net te laat bij een prima voorzet van Roy Tol. Even later was het Kay Tejan die op weg leek naar de 1-1. Probleem was echter dat hij te laat een beslissing nam om zelf te schieten of af te leggen. Zo doende liep hij zich vast in de Spakenburg zestien. Aan de andere kant ontsnapten we toen Jasper Waalkens de bal op de paal schoot. Maar de mannen van Berry Smit leefden nog! Met nog een half uur op de klok was er de grootste kans voor Volendam om gelijk te maken.Dylan Mertens trok de bal voor en bezorgde deze op maat bij spits Jordy Hilterman. Van binnen het doelgebied schoot hij de bal echter wild over de Spakenburg goal. Nadat de ingevallen Jari Vlak met een overtreding een strafschop had veroorzaakt leek dit de welbekende handdoek te zijn. Maar doelman Jordi van Stappershoef had geen zin om deze te werpen en tikte de inzet van Kees Tol uit de linker beneden hoek vandaan. Vervolgens bleef het spel op en neer golven. Hilterman kopte uit een riante positie nog een keer recht naar beneden in plaats van tegen de touwen. En in de ultieme slotfase was het doelman Leon ter Wielen die zich op de bal stortte en zo de 1-1 voorkwam. Pas in de slotseconde capituleerde Jong FC Volendam toen Kees Tol op aangeven van Bert Steltenpool de 2-0 binnen schoot. Hiermee was de zesde nederlaag in zeven wedstrijden een feit. En als we de laatste berichten mogen geloven is het nog maar de vraag hoeveel waarde de overwinning van vorige week waard is. Volgende week de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar. Om 14:30 uur komt ODIN '59 op bezoek in ons KRAS Stadion.

Opstelling SV Spakenburg: Leon ter Wielen, Barry Beijer, Tom van der Neut,Guido van Rijn, Tom Oostinjen (70. Tom Menting), Philip Ties, Mike Vreekamp, Kees Tol, Jasper Waalkens (90+1. Youri Koelewijn), Bert Steltenpool, Giovanni Gravenbeek

Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Mohamed Betti, Daan Klinkenberg (58. Gerry Vlak), Daryl Bäly, Ali Ulusoy, Alex Plat, Roy Tol, Nick Runderkamp, Jordy Hilterman, Dylan Mertens (90. Wessel Stuyt), Kay Tejan (69. Jari Vlak)

Scheidsrechter: M.J. (Menno) Kloet (Rotterdam)

Toeschouwers: 1.600

Score verloop: 47. Bert Steltenpool 1-0, 90+2. Kees Tol 2-0

Gele kaarten: Nick Runderkamp en Jari Vlak (beiden Jong FC Volendam)

Rode kaart: 24. Ali Ulusoy (Jong FC Volendam)

Bijzonderheden: Kees Tol (Spakenburg) ziet in de 76ste minuut een strafschop gekeerd worden door doelman Jordi van StappershoefLaatste nieuws