Tayrell Wouter ziet ontwikkeling beloond met eerste profcontract

21 juni 2022

Het eerste seizoen van Tayrell Wouter bij FC Volendam bleek een doorslaand succes. Als één van smaakmakers van de Jack's League had de pijlsnelle buitenspeler een aanzienlijk aandeel in de handhaving van Jong FC Volendam op het derde niveau. Deze week zette Wouter de kers op de taart door zijn eerste profcontract te verzilveren, dat hem tot 2025 bindt aan Het Nieuwe Oranje. 

Als talent van De Volewijckers streek Wouter vorig seizoen neer bij FC Volendam. Het duurde niet lang voor de veelzijdige buitenspeler zijn stempel drukte op het spel van Jong FC Volendam in de Jack's League. In 27 competitieduels kwam de doelgerichte aanvaller tot acht treffers en evenveel assists. Hoofdtrainer Wim Jonk nam Wouter al eens op in de wedstrijdselectie van de hoofdmacht. De geboren Amsterdammer heeft verder een verleden in de jeugdopleidingen van onder andere FC Utrecht, FC Twente en Go Ahead Eagles. 

“Ik ben harstikke blij dat de club vertrouwen in mij heeft”, stelt Wouter. “Nu gaat het echte werk pas beginnen. Ik ga keihard werken om mezelf nog meer te ontwikkelen en aan te kloppen bij het eerste.” 

Extra versnelling

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is verheugd het talent te kunnen vastleggen. “Tayrell is nu een jaartje bij ons en heeft zich prima ontwikkeld. Het eerste dat opvalt is zijn enorme snelheid; Tayrell lijkt een extra versnelling te hebben ten opzichte van de meesten en dat is natuurlijk een groot wapen. Daarbij is hij heel concreet in zijn spel: doelgericht met een goed schot en dito voorzet. Niet zelden was het Tayrell die Jong FC Volendam over de drempel hielp met zijn goals en assists.”  

Desondanks ziet van Leeuwen voldoende groeiperspectieven. “De potentie is er overduidelijk, maar dat geldt ook voor de verbeterpunten. Tayrell kan bijvoorbeeld nog een stuk vaster worden in balbezit en zijn positiespel, dat zal helpen bij meer constante prestaties. Met deze eerste verbintenis krijgt Tayrell nu alle tijd en ruimte om zich verder door te ontwikkelen en van daaruit steeds harder bij Jonk op de poort te kloppen.” 

Tekst & foto's: FC Volendam 


Laatste nieuws