Telstar blufte FC Volendam weer af

17 januari 2014 /

De eerste tien minuten liet FC Volendam zien, dat veel geleerd was van de thuiswedstrijd tegen Telstar. Vol werd op de aanval gespeeld om zo snel mogelijk de wedstrijd naar de hand te kunnen zetten. Dat leverde twee mogelijkheden op. Eerst was het Damien Menzo die te zacht inschoot op aangeven van rechts en vervolgens had Robert Mühren gebruik moeten maken van een inschattingsfout van doelman Varkevisser. Maar ook zijn schot haalde het net niet. Dat brak FC Volendam meteen op. De eerste de beste messcherpe counter werd achterin niet goed belopen, wat een knappe voorzet op Korpershoek opleverde. Deze schoot knap in de korte hoek in (1-0). FC Volendam trachtte de bakens te verzetten, kreeg van Telstar echter niet echt de ruimte. De witte leeuwen speelden net als in Volendam vol op de man. Geen millimeter speelruimte was er. De Telstarmannen speelden superfel, wat slechts een gele kaart opleverde voor Van Huizen. De thuisclub loerde op de volgende fout van Volendam. De hulp kwam echter van de assistent-scheidsrechter. Een meter of drie buitenspel mocht Van Mieghem doorgaan, wat Telstar kinderlijk eenvoudig de 2-0 opleverde. Een knock-outtik die FC Volendam voor rust niet weg wist te werken. Nick Coster mocht een vrije trap nemen, maar deed dat niet goed, zodat de bal over het doel zeilde. De 2-0 ruststand was voor het fanatiek spelend Telstar een te royale beloning, die van FC Volendam in de tweede helft een gepast antwoord zou moeten krijgen.

In de tweede helft startte FC Volendam met Brandley Kuwas voor Soufiane Laghmouchi. Maar in de eerste minuten werd al snel duidelijk dat tegenstander Telstar het vizier niet meer op de overkant gericht had. Het voetbal dat FC Volendam zo graag speelt, was tegen de witte muur niet opgewassen. Er kwam een vrije trap aan te pas om FC Volendam terug in de wedstrijd te brengen. Deze keer nam Tom Overtoom hem, wat in de 62e minuut fraai 2-1 betekende. Het meegereisde publiek ging er eens goed achter staan. Een dot van een kans voor Brandley Kuwas werd niet benut, ook in tweede instantie niet door Levi Schwiebbe. FC Volendam leek los te komen. Tien minuten later wordt Henk Veerman kansrijk weggestuurd, maar meer dan een corner sleepte hij er niet uit. Van goed voetbal was geen sprake meer. Telstar verdedigde met man en macht en FC Volendam speelde met de moed der wanhoop. Maar dat leverde niets meer op.

Opstelling FC Volendam: Theo Timmermans, Gerry Koning, Henny Schilder, Erik Schouten, Nick Coster, Tom Overtoom, Soufiane Laghmouchi (46. Brandley Kuwas), Levi Schwiebbe (90 Raoul Esseboom), Damien Menzo (60. Henk Veerman), Robert Mühren, Ludcinio Marengo