Telstar houd ook FC Volendam van de winst af

04 september 2009 /

Wat voor Volendam het begin van een goede reeks moest worden, liep uit op een 1-1 gelijkspel, tegen tien Telstarspelers. FC Volendam mocht het spel maken, vooral in de tweede helft, maar kon daar niet effectief mee omgaan.

In dramatisch slecht weer startte Telstar furieus. Met in het achterhoofd de teleurstelling die de spelers van FC Volendam de eerste wedstrijd hadden ervaren, gokten de Witte Leeuwen op een laconiek Volendam. De eerste minuten had Volendam het dan ook bijzonder moeilijk. De strakke wind maakte goed combinatievoetbal onmogelijk. Maar na een minuut of tien kreeg Volendam vat op het spel en kwam het spelbeeld meer in evenwicht. Echte kansen waren er nog niet geweest, toen in de twintigste minuut de vlam in de pan sloeg. Melvin Platje werd gelanceerd en begon een succesvolle solo. Na twee man te hebben uitgespeeld werd hij volgens de assistent-grensrechter vol op de enkel afgestopt door Promes. Die kon met direct rood vertrekken. Zo kwam Volendam voor de derde keer in zes wedstrijden tegen tien man te staan.

{foto1} {foto2}

Dat leverde na precies een half uur de 0-1 op. Weer werd Platje weggestuurd.Nu kapte hij Tesselaar uit en kwam vrij voor doelman Krul. Het afmaken was eenvoudig en doeltreffend. Volendam leek tot de rust de zaak onder controle te hebben, maar Telstar sloeg fel terug. Met nog zes minuten op de klok klutste een bal tussen drie spelers, waarbij Jack Tuijp de winnaar leek te zijn. Op weg naar een nieuwe aanval vond scheidsrechter Haverkort dat Tuijp opzettelijk hands gemaakt had. Dus een vrije trap voor Telstar. Benito Olenski (ex-Volendam) benutte de moeilijke wind op de juiste manier en maakte Theo Zwarthoed kansloos. Dat gaf de thuisclub vleugels. FC Volendam beleefde een aantal spannende minuten van de tien Telstarspelers, die met recht vochten als leeuwen.

In de tweede helft speelde het spel zich vooral af op de Telstar helft. Volendam miste echter de echte overtuiging om door te drukken. De angst voor die dodelijke tegenaanval zat er diep in. Met een flinke dosis aanvallers werd gestreden tot het bittere einde, maar het beslissende schot wilde maar niet vallen. Niet in het minst omdat doelman Krul, net als vorige week in Veendam, alles uit zijn doel ranselde. Met name Melvin Platje probeerde het op alle manieren, maar wat er ook gebeurde, de bal wilde er niet in. Daarmee had hij zijn gram kunnen halen op het weinig sportieve Telstarpubliek, dat erop uit leek een oud ‘grapje’ te herhalen.

{foto3} {foto4}

Tot in de slotfase, een afstandschot op de vrijstaande Yildiz kon worden doorgekopt naar de goal maar de keeper van Telstar wist over de rug van Yildiz de bal te keren. De goal uit de kluts van Platje werd onterecht en na twijfelen van scheidsrechter Haverkort afgekeurd. Misschien hield hij rekening met zijn roots, maar Volendam was een illusie armer en deelde terecht de punten met de Witte Leeuwen.

Foto's: Rob Lezer & Rob Beense