Update: Tot begin december geen fans bij wedstrijden FC Volendam

17 november 2021

Update 17 november 2021

Wedstrijden betaald voetbal niet uitgesteld

Op verzoek van de clubs heeft de KNVB samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie uitvoerig onderzocht of – in plaats van in lege stadions te spelen – het mogelijk is om wedstrijden te verplaatsen zodat er later wel toeschouwers bij kunnen zijn.

De afgelopen dagen is gesproken met de clubs, het Supporterscollectief, de centrale spelersraad, Coaches Betaald Voetbal, ESPN, politie, gemeentes, ministeries, politici en politieke partijen. Het blijkt vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven. Het is bovendien risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is. Daarom is de conclusie van dit onderzoek dat de wedstrijden niet worden uitgesteld.

Gelukkig is het kabinet gevoelig voor het feit dat voetbalclubs financiële schade lopen doordat ze zonder publiek moeten spelen, en wordt in overleg met ons een compensatieregeling uitgewerkt. Het voetbal biedt in deze bijzondere tijden miljoenen mensen thuis ontspanning, topsport en amusement. Door te spelen werken we (opnieuw) mee aan de oplossing. Maar we willen wel graag van ‘Den Haag’ horen wat er nodig is om zo snel mogelijk weer met volle tribunes te mogen spelen. Want daar draait het betaald voetbal vooral om!

FC Volendam heeft met grote teleurstelling vernomen dat het de komende weken zijn wedstrijden moet spelen zonder publiek. Door de nieuwe maatregelen die het kabinet heeft ingevoerd worden duels in het betaalde voetbal in elk geval tot 4 december in lege stadions afgewerkt. De club sluit zich aan bij het eerder uitgebrachte statement van de KNVB.

FC Volendam betreurt deze situatie, des te meer omdat de feiten van het RIVM en de GGD aantonen dat voetbalwedstrijden in stadions bij geen enkele wedstrijd heeft geleid tot grote coronabesmettingsbrandhaarden. Desondanks dient de club zich bij dit besluit neer te leggen.

Door de beslissing van de overheid worden de duels tegen Jong Ajax (uit), Jong FC Utrecht (uit), FC Den Bosch (thuis) en Helmond Sport (uit) zonder fans gespeeld. FC Volendam hoopt dat deze situatie snel achter de rug is en dat het fans bij de eerstvolgende mogelijkheid weer in grote getalen kan begroeten in het Kras Stadion.



Laatste nieuws