Tuyp en Kramer schieten FC Volendam naar zege in Eindhoven

01 april 2013 /

Gesteund door bijna tweehonderd meegereisde supporters trad FC Volendam tegen FC Eindhoven aan. Het succes op Goede Vrijdag tegen Fortuna Sittard en de overige uitslagen konden ertoe bijdragen dat dit paasweekeinde een heel mooi slot kon krijgen. Dat betekende wel, dat er gewonnen moest worden van Eindhoven. Op papier een eenvoudige klus, immers FC Eindhoven stond stijf onderaan. Wie echter zag met hoeveel moeite Helmond Sport de punten in huis had gehouden, wist dat FC Volendam zich niet op voorhand rijk moest rekenen.

De gure wind en het niet echt lekkere veld speelden beide partijen flink parten. Het kijkspel was In de eerste helft niet het beste wat ze deze competitie hadden laten zien, maar toch, als alle kansen van met name FC Volendam in de eerste helft op een rij gezet zouden worden, had er toch echt een riante score op het bord kunnen staan. Nu was het bij rust 0-0, ook te danken aan Soufian Dadda die al vroeg in de wedstrijd twee spelers de hielen liet zien en de bal maar net langs de paal schoof. Van de schrik bekomen probeerde Volendam de verlossende openingsgoal te scoren. Een kopbal van Jack Tuijp werd uit de hoek getikt, een kans voor Ludcinio Marengo werd van zijn schoen geplukt en een voorzet van Brandley Kuwas vloog via het hoofd van Michiel Kramer voor het doel langs. Steeds was het net niet. Aan de andere kant was Sonny Stevens attent als er gevaar dreigde.

In de tweede helft ging het een stuk beter. Met name vanuit het middenveld en over beide vleugels werd de voorhoede regelmatig in kansrijke positie gebracht, waar FC Eindhoven niet veel meer tegenover kon stellen. Ook al omdat in de achterste vier foutloos gehandeld werd bij balverlies. Het overwicht dat FC Volendam nu nadrukkelijk had, resulteerde in de 57e minuut in een doelpunt van Jack Tuijp. Op het juiste moment weggelopen van zijn twee bewakers, kreeg hij de bal op maat van Raymond Fafiani, wat een schuiver onder de keeper door betekende. Nog geen vier minuten later was het al 2-0, toen Jack Tuijp de kansrijke situatie voor Michiel Kramer goed inschatte. De boomlange aanvaller deed wat van hem verwacht werd. Daarna kwamen er nog een handvol mooie kansen, maar tot meer doelpunten kwam het niet. Al zal Jack Tuijp nog wel eens terug denken aan de bal die na een corner voor zijn voeten langs schoof, bijna op de doellijn staand. Halverwege de tweede helft werd FC Eindhoven gevaarlijker, omdat de wissel Van Kruijssen voor Dadda, meer leven in de brouwerij bracht. Maar grote kansen leverde dat niet op.

Op grond van de uitslagen heeft FC Volendam de koppositie in handen gekregen, maar weet dat de laatste vijf wedstrijden alles bepalend zijn. Met vier ploegen wordt een vinnige strijd gestreden, die geen verslapping van wie dan ook verdraagt. FC Volendam gaat vrijdag naar FC Emmen, dat koploper Sparta Rotterdam beentje lichtte. Duidelijker kan de boodschap niet zijn.