Ook UNA een prooi voor Jong FC Volendam

UNA - Jong FC Volendam 0-2 (0-2)

27 oktober 2018 / Derde Divisie Zondag

Het team van Johan Steur heeft weer een test doorstaan. In een heuse topper werd in Veldhoven afgerekend met concurrent UNA. Vooral in de eerste helft was Jong FC Volendam zeer sterk. In de tweede helft drong de thuisploeg enorm aan, maar doelman Barry Lauwers was onpasseerbaar. Met 25 punten staat de ploeg voorlopig ruim aan kop en mag nu morgen teletekst pagina 835 twee uur langs verversen om te kijken wat de rest zal doen.

Na een rit van bijna twee uur arriveerde de ploeg op het mooie complex in Veldhoven. Na een wat aftastend begin was de eerste doelpoging na een minuut of tien spelen voor de thuisploeg. Na een wat riskante opbouw door het midden werd de bal ingeleverd, maar de inzet ging gelukkig ruim over de goal. Even later was het de beurt aan Volendam. Via Gerry Vlak en Youssef Blel kwam de bal voor de voeten van Derry John Murkin, maar zijn inzet ging voorlangs de goal. Vanaf dat moment nam Jong FC Volendam duidelijk het initiatief in de wedstrijd. Er werd prima gespeeld en had halverwege de eerste helft de pech dat Youssef Blel net te vroeg weg was en zo wel vrij voor de doelman stond, maar in buitenspel positie. Even later was het alsnog raak. Prima aanval over links en een mooi overstapje in de zestien leverde een vrije kans op voor Gerry Vlak. Deze schoof de bal prima in de goal: 0-1. Volendam bleef de bovenliggende partij, maar tot veel kansen kwam het niet. Effectief was de ploeg wel, want bij een corner was het raak. Nick Runderkamp nam deze vanaf de rechterkant en zag dat bij de eerste paal Daan Klinkenberg prima binnen knikte. Kort voor rust leek er nog kansrijke aanval te komen. Gerry Vlak kreeg wat gelukkig de bal, maar zijn voorzet werd net aangeraakt en kwam zodoende niet aan. UNA probeerde er nog een klein slotoffensief uit te persen, maar dat leverde eigenlijk niets op. Met een verdiende 0-2 voorsprong zochten de teams de kleedkamers op.

In de rust bleek dat zowel Daan Klinkenberg als Youssef Blel niet verder konden en moest er dus al direct gewisseld worden. Ook Gerry Vlak was niet geheel fit meer en moest even later ook vervangen worden. Voordat Gerry Vlak echter het veld verliet kreeg de thuisploeg een enorme kans op de 1-2. Van dichtbij kopte de spits van UNA echter over de goal van Barry Lauwers. Nog binnen tien minuten opnieuw UNA. Maar Barry Lauwers en zijn verdediging voorkwamen op één of andere manier dat de bal in de goal verdween. Organisatorisch had Volendam het een kwartier na de drie wissels wat beter voor elkaar en kwam het er ook weer uit. Een voorzet van Dean James kwam net achter Derry John Murkin, maar Nick Runderkamp kon alsnog uithalen. Via het been van een verdediger plofte de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Even later opnieuw een knal van Runderkamp waar nu de doelman in moest grijpen. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Murkin die net geen gaatje vond en het zijnet trof. Terwijl Kevin van Gasteren met een perfecte sliding erger voorkwam was het opnieuw Murkin die dit keer een hele grote kans kreeg. Een uitstekende voorzet over de grond van Dean James had hij voor het intikken, maar mikte te hoog. Het spel bleef op en neer golven, maar Barry Lauwers was werkelijk in bloedvorm. Hij was de absolute baas in de zestien! Ondanks de flinke druk en hoge ballen hield Jong FC Volendam stand. Een mogelijk penalty moment werd resoluut door de scheidsrechter weggevoven en zo won Jong FC Volendam van directe concurrent UNA. Volgende week mogen we weer op zaterdag aan de bak. Om 14:30 uur wordt er dan in ons eigen mooie Kras Stadion afgetrapt tegen HBS. Tot dan!

Opstelling UNA: Yanick Derix, Sjors Paridaans, Ritchie An Pong, Bassou Boulghalgh, Pieter-Jan Scheerlinck, Jelle Schijvenaars, Brian Boogers, Nick Tielemans, Louisben Jagt (74. Yuri van der Meer), Rob van Boekel (64. Teun Sebregts), Tom Scheepers

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers, Brian Plat, Daan Klinkenberg (46. Dean James), Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Alex Plat, Vasco Lo-Ning-Hing, Nick Runderkamp, Youssef Blel (46. Marco Speijk), Gerry Vlak (50. Quinten d' Fonseca), Derry John Murkin

Scheidsrechter: R. (Roy) Witlox (Berlicum)