Update veld; door leveringsvertraging vervanging vanaf november

29 juni 2021

Begin maart sprak FC Volendam de ambitie uit om in de toekomst over te gaan op natuurgras. Onderdeel van de route hiernaartoe was de aanleg van een nieuw kunstgrasveld voor in elk geval het seizoen 2021-2022. Na grondig onderzoek en bezoeken bij andere clubs, is de keuze voor het nieuwe kunstgrasveld gevallen op het ‘GreenFields MX Ultimate’ veld. De levering van de grondstoffen voor dit topkunstgrasveld hebben door de coronasituatie de afgelopen periode echter vertraging opgelopen.

De GreenFields MX Ultimate is een van de meest geavanceerde en hoogstaande producties onder kunstgrasvelden. Eerder koos ook Heracles Almelo voor dit veld in het Erve Asito. Bij de bestelling van het veld was het uitgangspunt om de zomerstop te gebruiken voor de vervanging van het veld in het Kras Stadion. De levering van de grondstoffen heeft door externe omstandigheden echter vertraging opgelopen, buiten de macht om van de betrokken partijen FC Volendam, CSC Sport en Ten Cate.

Huidige veld door keuring

Ondertussen heeft FC Volendam doorgeschakeld. Onlangs onderging het huidige veld in het Kras Stadion een keuring voor het nieuwe seizoen. Het veld is voor het seizoen 2021-2022 door de keuring van de FIFA gekomen. FC Volendam heeft echter de wens om zo snel mogelijk te spelen op het best mogelijke veld.

Vervanging na 5 november

Hierdoor maakt de club de keuze om de vervanging plaats te laten vinden na de thuiswedstrijd tegen FC Emmen op 5 november. De vervanging is voltooid vóór aanvang van de eerste thuiswedstrijd daarna, op 26 november. FC Den Bosch is de eerste tegenstander van FC Volendam die zal aantreden op het splinternieuwe veld. In de tussenliggende periode wijken de jeugdteams van FC Volendam voor trainingen en wedstrijden uit naar een andere locatie.

Ambitie natuurgras blijft

De huidige ontwikkelingen doen niks af aan de ambities van FC Volendam om in de toekomst over te gaan op natuurgras. Die stip aan de horizon blijft staan. Op de achtergrond heeft FC Volendam hiervoor al verschillende stappen gezet, waaronder het aanbieden van topsportonderwijs in samenwerking met het Don Bosco College in Volendam en De Triade in Edam.



Laatste nieuws