FC Volendam pakt punt tegen FC Eindhoven

vrijdag 19 oktober 2018, 20:00 uur

19 oktober 2018 / Keuken Kampioen Divisie

Op weg naar de tiende wedstrijd in deze competitie lijken zowel FC Eindhoven als FC Volendam de weg omhoog ingeslagen te hebben. Beide teams startten zeer matig aan deze voetbaljaargang, maar er gloort hoop op een betere toekomst. FC Volendam heeft de afgelopen twee wedstrijden onder leiding van Hans de Koning vier punten gepakt. FC Eindhoven tankte een overdosis aan zelfvertrouwen door acht punten bij te schrijven, niet tegen de geringste tegenstanders.  Met name de overwinning afgelopen week op NEC in Nijmegen  oogstte alom bewondering. FC Volendam wist dus wat er in het Jan Louwersstadion te verwachten stond.  Dat het 1-1 werd, gaf goed weer hoe langzaam de weg omhoog ingeslagen kan worden.

Zonder Marco Tol, voor wie Ties Evers aantrad, startte FC Volendam  afwachtend wat FC Eindhoven zou doen met de flow waarin de ploeg zat. Dat werd al snel duidelijk. Met name over rechts werd voortdurend de razendsnelle Lopes gezocht. FC Volendam had meer dan tien minuten nodig om de eigen posities te bepalen. Maar dat ging daarna uitstekend. Combinerend wisten ze elkaar goed te vinden, terwijl ondertussen de angel gehaald werd uit de passes naar de scherpopgestelde spitsen. Tot een kwartier voor rust was er geen vuiltje aan de lucht. Echte kansen wist FC Eindhoven niet te creëren, terwijl FC Volendam tot twee goede aanvallen over rechts kwam. Beide keren kwam Enzo Stroo een teenlengte te kort om succesvol te zijn.

FC Eindhoven verschool zich echter niet. Bij een van de uitbraken leek Mohamed Betti goed in te grijpen en te rekenen op de assistentie van Jari Vlak. Die stond echter op het cruciale moment op het verkeerde been, waardoor de carambole voor de voeten van Van den Boomen viel. Hij wist daar wel raad mee, kapte zich vrij en liet Mitchel Michaelis kansloos. De 1-0 bleek tot de rust dodelijk. Echt grip op het middenveld had FC Volendam niet meer. Toch waren er nog kansen. Eerst schoot Nick Doodeman rakelings voorlangs en vervolgens werd een hoog ingebrachte voorzet net langs de kruising gekopt.

Met Rodney Antwi op de plaats van Nick Doodeman  had FC Volendam de taak iets aan de achterstand te doen. Dat lukte het eerste kwartier niet echt. Het was tam, veel passes kwamen niet aan. Het vuur van de wedstrijd tegen Almere City FC was totaal verdwenen. Ook van FC Eindhoven viel weinig meer te verwachten. Met vier vaste verdedigers en een vijfde slot op de deur was er van aanvallende aspiraties weinig meer over.

Na een kwartier kwam Boy Deul in het veld voor Jari Vlak. Daarmee nam FC Volendam weer meer initiatief. Toen ook nog in de laatste vijftien minuten Teije ten Den voor Enzo Stroo mocht opdraven, was duidelijk, dat minimaal een punt het doel was. Dat lukte. Een prima voorzet van Kevin Visser werd knalhard achter doelman Swinlkels gekopt. FC Volendam wilde meer, ging vol v oor de winst, maar durfde achterin toch geen grote risico’s te nemen. Toen FC Eindhoven in de laatste vijf minuten een soort van alles-of-niets ging spelen, was het alle hens aan dek. Maar het punt werd over de streep getrokken. Niet met sprankelend voetbal, zeker niet in de tweede helft, maar wel verdiend.

Opstelling FC Volendam: Mitchel Michaelis, Robin Schouten, Ties Evers, Darryl Baly, Mohamed Betti, Kevin Visser, Nick Doodeman (44. Rodney Antwi), Jari Vlak (58. Boy Deul), Enzo Stroo(74. Teije ten Den), Cas Peters, Anthony Berenstein

Foto's: ProShots / Thomas Bakker & Rob Lezer - Klik voor meer >>>
Video: NH Nieuws
Samenvatting op FOXsport >>>Laatste nieuws