FC Volendam in slotfase onderuit

FC Volendam - FC Twente: 1 - 2

07 december 2018 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam ontving vanavond FC Twente dat 1.400 supporters op de Jaap Bond-tribune had zitten. Zij zorgden voor de nodige sfeer met spandoeken en aanmoedigingen. FC Twente doelpuntte vlak voor rust en vlak voor tijd. FC Volendam stelde daar een treffer van Boy Deul tegenover en verloor dus nipt met 2-1.

Direct na de aftrap nam de thuisclub het initiatief. Bij een voorzet van Nick Doodeman kon Cas Peters er net niet bij met zijn hoofd om een kopbal op het doel los te laten. Na zeven minuten spelen moest doelman Mitchel Michaelis na een botsing geblesseerd het veld verlaten. Het betekende het debuut voor zijn vervanger Nordin Bakker. Uit een vrije trap van FC Twente zag Bakker een kopbal naast zijn doel gaan. De bezoekers hadden toen al een aantal hoekschoppen mogen nemen. Zij waren ook vaak op de helft van de thuisclub, maar tot doelrijpe kansen leidde dat vooralsnog niet. Verdedigend greep de thuisclub steeds goed en tijdig in. Een afstandsschot van Jari Oosterwijk ging ruim over het doel van Nordin Bakker.

Doelpoging

Een doelpoging van Anthony Berenstein aan de andere kant ging net naast de kruising van FC Twente doelman Joël Drommel. Op slag van rust kwam FC Twente op voorsprong door aanvoerder Wout Brama. Op zijn uithaal was doelman Bakker volstrekt kansloos, 0-1. Met nog vier minuten extra tijd in de eerste helft, vanwege de langdurige blessure behandeling van Mitchel Michaelis, verschafte de thuisclub zich nog een mooie kans om op gelijke hoogte te komen. Uit een prima voorzet van Nick Doodeman slaagde Boy Deul er echter niet in om de bal krachtig met het hoofd voorbij doelman Drommel te werken.

Het was duidelijk dat de thuisclub in de tweede helft uit een ander vaatje zou moeten tappen om het de Tukkers lastiger te maken. FC Volendam begon ongewijzigd aan de hervatting. Cas Peters verraste al snel bijna doelman Drommel. Allengs, nadat FC Twente aanvankelijk in de tweede helft domineerde, probeerde de thuisclub de bakens te verzetten.

Boy Deul

Een schot van Boy Deul werd een prooi voor Drommel en nog in dezelfde minuut zag FC Twente een schuiver van Zekhnini net naast het doel van Bakker gaan. Opnieuw was het daarna Boy Deul die bijna doel trof. FC Volendam begon meer en meer zijn tanden te laten zien. Het liet zich meer en meer gelden op de helft van de tegenstander met vlot combinatiespel. Het was een prachtige individuele actie van Boy Deul die de gelijkmaker op het bord bracht in de 75e minuut, 1-1. Met nog tien minuten op de klok raakte Cas Peters raakte nog het zijnet.

Spanning

De spanning steeg naar een climax. De thuisclub kroop door het oog van de naald toen Jari Oostenrijk de bal maar net naast de verkeerde kant van de paal schoof. Een paar minuten voor tijd kreeg Darryl Baly een rode kaart nadat hij een doorgebroken speler de weg versperde. FC Twente profiteerde snel van de numerieke meerderheid. Peet Bijen zorgde uit de vrije trap die na de rode kaart volgde voor 1-2. Een domper van jewelste voor FC Volendam dat zich juist zo goed terug had gevochten in de wedstrijd.

Man van de wedstrijd bij FC Volendam werd Marco Tol. De wedstrijd werd door 4752 toeschouwers bijgewoond.

FC Volendam: Mitchel Michaelis (10. Nordin Bakker), Robin Schouten (90. Paul Kok), Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti, Kevin Visser, Nick Doodeman, Jari Vlak, Cas Peters (90. Teije ten Den), Boy Deul, Anthony Berenstein.

Tekst: Cor Westerveld
Foto's: Fred Rotgans Bekijk hier alle foto's.