Jordi van Stappershoef houdt schade beperkt

FC Volendam - Go Ahead Eagles: 0-1 (0-1)

08 maart 2019 / Keuken Kampioen Divisie

Na het 1-1 gelijkspel afgelopen maandag in de uitwedstrijd tegen Jong AZ, was het voor FC Volendam zaak tegen Go Ahead Eagles een goed resultaat te bewerkstelligen om zodoende de aansluiting met de clubs die strijden voor deelname aan de  play-offs niet uit het oog te verliezen. Voorwaar geen sinecure. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Alex Bos waren het de bezoekers die de eerste kansen kregen,maar dankzij uitstekend optreden van doelman  Jordi van Stappershoef werd voorkomen dat Richard van der Venne en Thomas Verheydt Go Ahead Eagles aan een voorsprong hielpen.

Met vier hoekschoppen in de eerste twaalf minuten was de openingsfase dus duidelijk voor de Deventenaren. Daarna zag Julius Bliek zijn inzet van de doellijn gehaald. Kortom, de thuisclub had geen reden tot klagen. Helemaal niet toen Jaroslav Návratil  alleen op doelman Van Stappershoef kon afgaan. Opnieuw behoedde Van Stappershoef zijn ploeg voor een  achterstand.

Gijs Smal

FC Volendam kreeg een kansje ware het niet dat Cas Peters de bal net niet wist te raken. Na een voorzet van Cas Peters knalde Gijs Smal de bal snoeihard tegen de lat. De thuisclub putte moed uit deze actie en liet zich vervolgens vaker op de helft van de tegenpartij  zien. Toch waren het de bezoekers die de leiding namen. Het was Bruno Andrade die in de 31e minuut de bal vanaf  links voor het doel nauwkeurig in de verste hoek schoof, 0-1. En na deze verdiende voorsprong bleven de bezoekers tot het rustsignaal de betere en aanvallende ploeg.

Met slechts een 1-0 achterstand (met dank aan uitblinker Jordi van Stappershoef) mocht de thuisclub de handen dichtknijpen. In de tweede helft zou FC Volendam uit een heel ander vaatje moeten tappen om het Go Ahead Eagles een stuk lastiger te maken. Met Rodney Antwi voor Anthony Berenstein en meer aanvallende impulsen dan in het eerste bedrijf begon de thuisclub aan de tweede helft. Een  overtreding van Hobie Verhulst op Cas Peters leverde FC Volendam  in de 52e minuut een strafschop op. Topscorer Boy Deul schoot de bal vanaf de elfmeterstip naast.

 

Paul Kok

 

Met het inbrengen in de 59e minuut van stormram Paul Kok voor Cas Peters hoopte coach Hans de Koning de wedstrijd een andere wending te geven. Bij zijn eerste balcontact waagde Kok een doelpoging maar Hobie Verhulst gaf niet thuis. Met Kok in de voorhoede werd FC Volendam wel gevaarlijker. Een actie opgezet door Boy Deul bracht de bal in tweede instantie terug bij hem, maar zijn inzet smoorde in de Deventer verdediging. De thuisclub deed in de tweede helft niet onder voor de bezoekers. Maar het lukte niet om de gelijkmaker op het bord  te krijgen.

De wedstrijd werd officieel bijgewoond door 3148 toeschouwers.

Foto's: Fred Rotgans - klik hier voor meer >>>
Video's: NH Sport & FC Volendam TV
Samenvatting op FoxSports >>>

Opstelling FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Mohamed Betti, Marco Tol, Darryl Baly, Gijs Smal, Kevin Visser (81. Martijn Kaars), Nick Doodeman, Jari Vlak, Cas Peters (69. Paul Kok), Boy Deul, Anthony Berenstein (46. Rodney Antwi).

Laatste nieuws