FC Volendam in zinderende wedstrijd langs Jong Ajax

FC Volendam - Jong Ajax: 3 - 1

26 oktober 2018 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft de smaak te pakken

Op voorhand was het duel tussen FC Volendam-Jong Ajax een wedstrijd om naar uit te kijken. Twee ploegen die verzorgd en technisch voetbal hoog in het vaandel hebben staan. De 3.655 toeschouwers konden genieten van een wedstrijd tussen twee aanvallend ingestelde ploegen. Direct na de aftrap was het Jong Ajax dat de aanval zocht en in de aftastingsfase de toon zette. Dat leverde een bal voorlangs zonder dat er een Ajax speler in de buurt was om het laatste tikje te geven, een vrije trap en een hoekschop op. FC Volendam nam daarna het heft in handen. Plots kwam de thuisclub op voorsprong.

In de 23e minuut soleerde Boy Deul door de verdediging van Jong Ajax, dreigde de bal te verliezen maar won die toch weer terug en werd vervolgens aangetikt binnen de zestien. Scheidsrechter Edgar Bijl wees gedecideerd naar de penaltystip. Boy Deul schoot de bal zelf onberispelijk in vanaf de elfmeter, 1-0. Even later probeerde Nick Doodeman doelman Dominik Kotarski te verschalken maar die liet zich niet verrassen. Een vrije trap van Dennis Johnson op de rand van het strafschopgebied, werd bij de eerste paal tot hoekschop verwerkt door doelman Michaelis. Ook een afstandsschot van Ryan Gravenberch werd onschadelijk gemaakt door de goalie van FC Volendam. Met de 1-0 voorsprong ging FC Volendam de rust in.

Teije ten Den

Na de hervatting was het na twee minuten spelen Teije ten Den die met alleen de doelman nog voor zich voor 2-0 had moeten zorgen, maar het lukte hem niet om Kotarski te omspelen. Nog in dezelfde minuut scoorde Ten Den wel. Rodney Antwi veroverde de bal en stelde Ten Den in de gelegenheid om alsnog te scoren, nu vanuit een veel moeilijker positie. Zo stond de thuisclub dus in de 48e minuut op een comfortabele 2-0 voorsprong. Een prachtige solo van Rodney Antwi bracht de bal voor de voeten van Boy Deul die 3-0 op zijn schoen had, maar de bal net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.

Aan de andere kant schoot Vaclav Cerny de bal tegen de paal en daarmee kwam de thuisclub dus goed weg. Een vrije trap van Teun Bijleveld werd uit de hoek tot hoekschop geranseld door doelman Michaelis. Een solo van Antwi leverde een schietkans op voor Nick Doodeman, die de bal echter recht in handen van doelman Kotarski schoot. Op een inzet van Dennis Johnsen toonde doelman Michaelis zijn klasse. Even later moest hij echter capituleren voor  een schot van Vaclav Cerny, 2-1. Dat was in de 73e minuut. Met dit doelpunt was de spanning volledig terug. Een geweldig afstandsschot van Jari Vlak wist doelman Kotarski ternauwernood over de deklat te tikken. De kansen bleven zich over en weer voordoen.

Gerry Vlak

Invaller Gerry Vlak had na een prima voorzet van Nick Doodeman de kans om de genadeklap uit te delen, maar hij zag zijn inzet naast het doel gaan. Met nog zeven minuten op de klok zag Cerny zijn inzet rakelings naast het doel van Michaelis gaan. Ook een schuiver van Kaj Sierhuis ging maar net naast het doel en Ryan Gravenberch zag zijn schot rakelings over het doel van FC Volendam gaan. De thuisclub kroop in deze fase dus door het oog van de naald. In de 88e minuut maakte Nick Doodeman aan alle onzekerheid een eind door een assist van Rodney Antwi in de uiterste hoek te schuiven, 3-1. Man of the match werd Mitchel Michaelis.

FC Volendam: Mitchel Michaelis, Mohamed Betti (89. Ties Evers), Marco Tol, Darryl Baly, Gijs Smal, Nick Doodeman, Jari Vlak, Boy Deul (60. Gerry Vlak), Anthony Berenstein, Rodney Antwi, Teije ten Den (89. Nick Runderkamp).

Tekst: Cor Westerveld
Foto's: Fred Rotgans
Video's: FC Volendam TV & NH Nieuws