FC Volendam komt niet verder dan ballen tegen het houtwerk

FC Volendam - Jong PSV: 0 - 3 (0 - 1)

12 april 2019 / Keuken Kampioen Divisie

Sinds Jong PSV in dezelfde competitie uitkomt als FC Volendam, werd het in het Kras Stadion altijd een overwinning voor de thuisclub. Met dat gegeven begonnen beide ploegen aan hun zesde wedstrijd aan de Dijk. Dat behaalde resultaten in het verleden geen garantie zijn voor het heden werd in deze wedstrijd duidelijk. Jong PSV maakte drie doelpunten. De thuisclub kwam niet verder dan drie schoten tegen het houtwerk.

Vrijwel meteen na de aftrap moest doelman Jordi van Stappershoef reddend optreden nadat Gijs Smal verdedigend even verzaakte. Ook bij een schot van Bart Ramselaar trad Van Stappershoef opnieuw resoluut op.

De mooiste kans diende zich even later aan de andere kant aan voor Cas Peters. Op circa vijf meter van het doel schoot hij echter hoog over. In de 11e minuut kroop Jong PSV opnieuw door het oog van de naald toen Nick Doodeman de bal vanaf de linkervleugel naar Boy Deul schoof en die op zijn beurt snoeihard de lat raakte. Twee minuten later namen de bezoekers de leiding toen Justin Lonwijk Bart Ramselaar bereikte en diens afstandsschot was onhoudbaar voor Van Stappershoef, 0-1.

Winnaar

Beide ploegen bleven kansen scheppen. Het was aan doelman Van Stappershoef te danken dat de thuisclub in de 26e minuut niet op een grotere achterstand werd gezet. Justin Lonwijk ging goed door op een lange bal, maar oog in oog met  Van Stappershoef kwam de doelman opnieuw als winnaar uit de strijd tevoorschijn. Tien minuten voor het rustsignaal kreeg Anthony Berenstein de bal in buitenspelpositie (er werd niet gefloten of gevlagd) aangespeeld. In plaats van de bal voor te geven ging hij voor eigen eer en schoot de bal naast. Een harder schuiver van Nick Doodeman ging even later maar net naast het doel van Mikie van de Meulenhof. Een tweede prachtige actie van Nick Doodeman, op slag van rust, leverde bijna de gelijkmaker op. Het houtwerk was Jong PSV echter gunstig gezind.

Na de hervatting verschenen beide elftallen in een ongewijzigde opstelling op de kunstgrasmat.  In de 58e minuut kwam Jong PSV op een 0-2 voorsprong door een doelpunt van Zakaria Aboukhal nadat Justin Lonwijk hem met een steekpass vrije doortocht had gegeven. Bij een voorzet van Jordan Teze schoot Lonwijk even daarna de bal recht in handen van Van Stappershoef. Het bleek uitstel van exercutie.

Pech

In de 62e minuut maakte Joel Piroe er 0-3 van. Vanaf de zestienmeterlijn schoof hij de bal in de uiterste hoek langs Van Stappershoef. Joey Veerman, ingevallen voor Baly,  soleerde zich daarna langs drie tegenstanders en probeerde de bal daarna in de kruising te werken, maar dat lukte net niet.

Jari Vlak

Pech had de thuisclub met een afstandsschot van Jari Vlak. Voor de derde keer in deze wedstrijd bracht het houtwerk redding voor Jong PSV. Met Dani van der Moot voor Cas Peters hoopte FC Volendam nog wat te kunnen klaarmaken tegen de bezoekers. Zakaria Aboukhal had de 0-4 op zijn schoen toen hij vanaf de rechtervleugel op van Stappershoek mocht afgaan. Hij schoot de bal echter voorlangs de tweede paal. Justin Lonwijk schoot uit de halve draai  de bal nog naast net doel van FC Volendam. De bloemen en diner voor de Man van de wedstrijd aan de kant van FC Volendam waren voor Marco Tol.

Tekst: Cor Westerveld

Foto’s: Fred Rotgans - Klik hier voor meer >>>
Video's: FC Volendam TV & NH nieuws
Samenvatting op FoxSport

FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly (64. Joey Veerman), Gijs Smal, Kevin Visser (C), Nick Doodeman, Jari Vlak, Cas Peters (74. Dani van der Moot), Boy Deul (84. Gerry Vlak), Anthony Berenstein.