Sterke tweede helft levert niets op tegen NEC

FC Volendam - NEC: 2 - 3 (0 - 2)

19 april 2019 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft een zure thuisnederlaag geleden tegen NEC uit Nijmegen. De thuisploeg zag een prima tweede helft niet beloond. Het andere oranje mocht in de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen aantreden tegen NEC uit Nijmegen dat nog volop in de strijd is om zich te plaatsten voor de Play-Offs. Voor FC Volendam restte nog de sportieve eer en het vermaken van het publiek.

De wedstrijd was nog maar nauwelijks onderweg of de bal lag al achter Van Stappershoef. De verdediging leek nog niet helemaal bij de les, waardoor Ndayishimiye kon profiteren. Volendam liet zich niet uit het veld slaan en zocht de aanval. Toen Doodeman de achterlijn haalde en Beerenstein vond, leek de schade snel gerepareerd. Het was echter keeper Branderhorst die een antwoord had. In de eerstvolgende aanval van NEC was het gelijk weer raak. Druijf wist wel raad met een bal die pardoes in zijn schoenen werd geschoven door de Volendamdefensie. De fans in het uitvak hadden het prima naar hun zin en Volendam leek kanonnenvoer te worden.

Nadat Van Stappershoef een prima redding in huis had op een kopbal van Druijf, kwam Volendam beter in de wedstrijd. Gelegenheidsspits Paul Kok - Deul bleek niet fit genoeg - maaide half over de bal na een goede voorzet van Smal. Die actie had een beter vervolg verdiend. Vanaf dat moment werd de thuisploeg sterker. Joey Veerman zag een goede schietkans geblokt en Gijs Smal kreeg een geweldige kans na een voorzet van Doodeman. De back moest echter aanleggen met zijn mindere rechterbeen waardoor de inzet kracht miste en gered kon worden.

In de tweede helft tapte Volendam uit een ander vaatje. NEC leek het allemaal wel best te vinden en gunde de thuisploeg de bal. Tot grote opwinding leidde dit in eerste instantie niet. Het enige wapenfeit was een schot van Doodeman die in kansrijke positie voorlangs schoot. Plotseling was daar toch de aansluitingstreffer toen Doodeman Antwi vond. Zijn schuiver trof doel. Vanaf toen gooide de ploeg van Hans de Koning de schroom van zich af. Onder andere door twee wissels - het debuut van Mike Eerdhuijzen - ging de ploeg beter voetballen. Een kwartier voor tijd maakte Berenstein de verdiende gelijkmaker. Hij werkte de bal binnen na goed werk van Gijs Smal.

Volendam ging op jacht naar een overwinning en zette de gasten onder druk. In de tegenstoot bleven de Nijmegenaren echter gevaarlijk. Een schot van Ndayishimiye werd knap gekeerd door Van Stappershoef die attent keepte. Toen Volendam in de extra tijd een uitbraak had via Doodeman leek een winnende goal in de maak voor Het Andere Oranje. De pass op Runderkamp was te kort waardoor de bal kon worden weggewerkt. Okita kwam terug uit buitenspel, maar dit was de assistent scheidsrechter ontgaan, waardoor Okita op weg ging naar het Volendamdoel. Hij benutte het buitenkansje en bezorgde NEC daarmee een - niet geheel verdiende - overwinning.

Foto's: Fred Rotgans - Klik hier voor meer >>>
Video's: FC Volendam TV en NH Nieuws
Samenvatting op FoxSport

Scoreverloop:
'1 - Ndayishimiye (0 - 1)
'8 - Druijf (0 - 2)
'67 - Antwi (1 - 2)
'77 - Berenstein (2 - 2)
'90+1 - Okita (2 - 3) 

Gele kaarten:
M. Tol, Antwi, Smal, Eerdhuijzen (FC Volendam) en Okita (NEC)

Opstelling FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly ('68 - Mike Eerdhuijzen), Gijs Smal, Kevin Visser, Nick Doodeman, Joey Veerman, Anthony Berenstein, Paul Kok ('60 - Derry John Murkin), Rodney Antwi ('88 - Nick Runderkamp)Laatste nieuws