FC Volendam verdiende winnaar

FC Volendam - Telstar (1 - 0)

21 december 2018 / Keuken Kampioen Divisie

Met Rodney Antwi voor de geblesseerde Anthony Berenstein, begon FC Volendam aan Noord-Hollandse derby tegen Telstar. Na drie nederlagen op rij was de ploeg van Hans de Koning er alles aan  gelegen om er een driepunter van te maken. Niet alleen om Telstar op de ranglijst te passeren, maar tevens om de aansluiting te bewerkstelligen bij de ploegen die aan het eind van deze competitie mee mogen doen aan de play-offs.

In een niet echt imponerende eerste helft viel voor de bezoekers niet al te veel te zien. Cas Peter kreeg al na een paar minuten spelen een scoringskans, maar hij tikte de bal over het doel. Bij een flitsende aanval, die met een fraaie actie bij Boy Deul begon, zette Nick Doodeman de bal voor het doel waar Cas Peters net niet bij de bal kon met het hoofd om de thuisclub op voorsprong te zetten.

Na ruim een halfuur spelen belandde een als voorzet bedoelde bal van Gijs Smal, tot schrik van alles wat Telstar was, tegen de tweede paal. In de 43e minuut was het Mohamed Betti die zich slim langs twee Telstar-verdedigers werkte en vervolgens de bal bij de achterlijn strak voor het doel trok  waar Nick Doodeman met een fraaie kopbal doelman Wesley Zonneveld kansloos liet, 1-0. Op basis van het veldspel en vier hoekschoppen ging de thuisclub met een verdiende voorsprong de rust in. De bezoekers kwamen in de eerste helft niet veel verder dan een vrije trap van Terell Ondaan die ruim over het heiligdom van  Nordin Bakker ging.

Martijn Kaars

Met een ongewijzigde opstelling begonnen beide ploegen aan de tweede helft. Telstar op zoek naar de gelijkmaker en FC Volendam naar een ruimere voorsprong. Boy Deul had bijna succes met een afstandsschot; de bal ging rakelings langs de paal. In de 66e minuut bracht Hans de Koning Martijn Kaars in voor Cas Peters. De thuisclub hield vooralsnog de regie over de wedstrijd. Telstar zag bij een hoekschop Toine van Huizen de bal over het doel van Nordin Bakker koppen. Aan de andere kant was de thuisclub dichter bij de 2-0 toen Boy Deul de bal bij de tweede paal voor het doel bracht en Rodney Antwi zijn kopbal ternauwernood zag gered door doelman Zonneveld. In de slotfase schoot  Teije ten Den nog tegen de lat.

Tot Man van de wedstrijd bij FC Volendam werd Boy Deul gekozen. Het leverde hem een bloementje op en diner. Het duel werd door 2954 bezoekers bijgewoond.

FC VOLENDAM – Nordin Bakker, Robin Schouten (26. Gijs Smal), Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti, Kevin Visser, Nick Doodeman, Jari Vlak, Cas Peters (66. Martijn Kaars), Boy Deul, Rodney Antwi (88. Teije ten Den)

Tekst: Cor Westerveld
Foto's: Fred RotgansLaatste nieuws