Go Ahead Eagles gunt FC Volendam geen kans

07 september 2018 / Keuken Kampioen Divisie

In met 8.819 fans stampvolle Adelaarshorst kon FC Volendam trainer Misha Salden voor het eerst starten met de nieuwe aanwinst Cas Peters. Hij vormde samen met Enzo Stroo de voorhoede. Voormalig FC Volendam goalie Hobie Verhulst verdedigde het Deventer-doel. Het werd een uiteindelijk een vervelende voetbalavond voor de Volendammers die met een 3-0 nederlaag de bus instapten.

De thuisclub startte zeer fel en liet FC Volendam geen seconde in de wedstrijd komen. Toch leverde dat geen echt gevaar op. Na krap een kwartier lag de eerste treffer ineens achter Jordi van Stappershoef. Een vrije voorzet van de rechterkant werd door Orhan Dzephar tot goal gepromoveerd: 1-0. In de 23e minuut de eerste mogelijkheid voor FC Volendam, maar Kevin Visser kreeg zijn hoofd niet lekker tegen de bal die van de voet van Alex Plat vertrok.

Precies tien minuten later had Visser de 1-1 wél op zijn voorhoofd, maar van dichtbij kopte hij over. FC Volendam voetbalde zich aardig terug in de wedstrijd, maar zeven minuten voor rust verspeelde Robin Schouten de bal achterin. Jaroslav Navratil strafte dit genadeloos af: 2-0. De tweede kans, de tweede goal voor de Eagles.

Een kopbal van Alex Plat scheerde langs de verkeerde kant van de paal in het begin van de tweede helft. Cas Peters moest na een tik in de ribben het veld geblesseerd verlaten. Na ruim bijna een kwartier ging Paul Kok in de fout. Dat bleek dodelijk vanavond tegen de Eagles. Ditmaal was het Thomas Verheydt die dankbaar gebruik maakte: 3-0.

Het laatste deel van de wedstrijd kenmerkte zich door een fysiekere strijd van de thuisclub waar de jonge Volendammers niet tegenop kon boksen. Gescoord werd er evenwel niet meer, mede door een zeer knappe save van Jordi van Stappershoef in de blessuretijd, waardoor het uiteindelijk bij 3-0 bleef.

Doelpunten:
‘13) 1-0 Orhan Dzepar
‘39) 2-0 Jaroslav Navratil
‘58) 3-0 Thomas Verheydt

 

Opstelling FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly, Paul Kok, Alex Plat (‘59 Nick Runderkamp), Nick Doodeman, Kevin Visser (‘80 Anthony Berenstein), Enzo Stroo, Cas Peters (‘54 Gerry Vlak), Rodney Antwi

Foto's: Pro Shots / Erik Pasman & Rob Lezer Klik Hier >>>
Interviews: NH sport
Korte samenvating te zien op FOXsport >>>

Laatste nieuws