FC Volendam pakt punt in Helmond

FC Volendam - Helmond Sport (2 - 2)

28 september 2018 / Keuken Kampioen Divisie

In de aanloop naar de wedstrijd van FC Volendam uit tegen Helmond Sport was trainer Misha Salden niet te benijden. Liet het elftal in de bekerwedstrijd tegen Willem II zien, dat er veel voetbal in het spel zat, haakte de centrale figuur achter de spitsen, Boy Deul, meteen alweer af. Opnieuw kon de trainer het team niet laten spelen in de zo gewenste vaste samenstelling. Maar ook tegenstander Helmond Sport wist dat er iets anders zou moeten na de tik die Fortuna Sittard afgelopen week uitdeelde. In deze wedstrijd van de laagvliegers moest duidelijk worden, wie zich hieraan het snelst wist aan te passen.

In de eerste minuten maakte FC Volendam overduidelijk dat ze met een goed gevoel het veld ingestapt waren. De eerste drie punten zouden wellicht in Helmond te halen zijn. Maar twee kansrijke situaties werden niet uitgebuit, wat meteen tot gevolg leek te hebben, dat vooral achterin niets weggegeven mocht worden. Helmond Sport maakte er niet direct gebruik van, omdat ook die ploeg bepaald niet overliep van zelfvertrouwen. Toch was het Helmond Sport dat de eerste kansje kreeg. Bijna leek van links de 1-0 te ontstaan toen de bal tussen de benen van Marco Tol caramboleerde. De volgende kans die de thuisclub creëerde, was voor Naudts. Hij zag zijn schot geblokkeerd door Marco Tol.

De wedstrijd kabbelde op en neer zonder dat er echt sprake was van overwicht van een van beide. Het meest opwindende was kort voor de rust toen scheidsrechter Christiaan Mulder een perfecte sliding van Kevin Visser onterecht tot vrije trap voor Helmond Sport beoordeelde. De Volendamaanvoerder reageerde furieus, wat hem geel kostte. De vrije trap werd perfect genomen, maar leverde niets op. Integendeel, Kevin Visser botste met zijn hoofd tegen zijn tegenstander, wat er aanvankelijk ernstig uitzag. Maar na deskundig ingrijpen  van Milou kon hij de wedstrijd vervolgen.  Dat leverde de ploeg zoveel vertrouwen op dat de ploeg wat nadrukkelijker de laatste minuten druk zette. Op het middenveld werd in blessuretijd de bal veroverd, Enzo Stroo werd aangespeeld. Diagonaal zorgde hij voor het eerste Volendamdoelpunt op vreemde bodem deze competitie.

Met Alex Plat voor Kevin Visser startte FC Volendam de tweede helft.  Voor FC Volendam was het even zoeken naar de juiste balans, wat Helmond Sport al snel de gelijkmaker opleverde. Een voorzet van rechts werd door alles en iedereen gemist, waardoor Poelmans, op links volkomen vrijstaand, een streep achter Mitchel Michaelis kon loslaten.  Even leek het het startsein tot een geweldig offensief, maar dat smoorde al snel. FC Volendam kwam er ook goed uit. Een schot van Nick Runderkamp werd goed gestopt. FC Volendam kreeg twee corners, maar die leverden niets op. Balverlies op het middenveld van Mohamed Betti gaf Helmond Sport veel ruimte, maar dat werd slecht afgemaakt. Het kijkspel was veel boeiender geworden dan in de eerste helft. Het thuispubliek genoot het meest, zeker toen Darryl Baly obstructie pleegde en geel kreeg.

De vrije trap van Zeldenrust was loepzuiver via de binnenkant van de paal, zodat FC Volendam vooralsnog met lege handen kwam te staan. Misha Salden wisselde pal daarna Enzo Stroo en Nick Doodeman voor Boy Deul en Teije ten Den. Dat leverde al snel rendement op. Achterin veroverde Marco Tol de bal, die direct diep speelde en via het hoofd van Teije ten Den de snelle Martijn Kaars lanceerde. Met een fraai lobje zorgde hij voor 2-2. Dat sterkte FC Volendam. Helmond Sport trok zich wat meer terug, maar verder dan een vrije trap van Nick Runderkamp over het doel kwam FC Volendam niet. Met deze puntendeling kwam FC Volendam niet veel verder, maar betekende wel het eerste uitpunt!  

Opstelling FC Volendam: Mitchel Michaelis, Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti, Kevin Visser (47. Alex Plat), Nick Doodeman (70. Boy Deul), Martijn Kaars, Nick Runderkamp, Enzo Stroo (70. Teije ten Den), Anthony Berenstein 

Foto's Proshots & Rob Lezer  Klik hier voor meer >>>
Video: NH nieuws en samenvatting op FOXsports >>>Laatste nieuws