Eén puntje in Maastricht

MVV - FC Volendam 1 - 1 (1 - 1)

29 maart 2019 / Keuken Kampioen Divisie

Erik Schouten maakte vanavond in de Geusselt in Maastricht zijn rentree in de basiself van FC Volendam. Dat ging ten koste van Darryl Baly. Ook voor Gijs Smal en Jari Vlak was er een basisplaats weggelegd. Zij vervingen Robin Schouten (blessure) en Anthony Berenstein.

Het duurde tien minuten alvorens het eerste schot op doel werd gelost. De afzender was Tuur Houben, de bal eindigde in de winkelhaak achter Mitchel Michaelis: 1-0. FC Volendam klopte vervolgens op de Maastrichtse deur. Tweemaal kon de opnieuw in de spits geposteerde Paul Kok echter niet afdrukken. Iets na het half uur probeerde Jari Vlak het, maar zijn poging eindigde in de handen van keeper Luuk Koopmans.

Even later was het einde oefening voor Erik Schouten. De verdediger ging geëmotioneerd van het veld na een nieuwe blessure. Darryl Baly was zijn logische vervanger. Vier minuten voor rust viel de terechte gelijkmaker. Nadat Boy Deul’s schot tot corner werd verwerkt knikte Marco Tol via de onderkant van de lat raak uit de corner die door Gijs Smal genomen werd: 1-1. Eindelijk prikte de FC weer eens raak, want het was van 4 maart geleden dat dat gebeurde via Robin Schouten, in de uitwedstrijd tegen Jong AZ. Met 1-1 gingen beide teams aan de thee.

MVV kwam vlammend uit de kleedkamer. Na ruim twee minuten resulteerde dat in een penalty na een handsbal. Waar alle MVV fans zich rijk rekenden stak Mitchel Michaelis daar een stokje voor. Net als vorige week pareerde hij de pingel, genomen door Joeri Schroijen. Ditmaal waren de Volendammer verdedigers attenter dan vorige week en zorgden voor opruiming. Nadat Michaelis vorig seizoen in Jong FC Volendam al menig strafschop tegenhield, zet hij die traditie in de Keulen Kampioen Divisie keurig voort.

Na tien minuten pareerde Michaelis een volgende Maastrichtse doelpoging. Het was duidelijk wat de bedoelingen waren van de gastheren. Met ‘Sturm und Drang’ zetten zij FC Volendam vast, maar het gewenste resultaat leverde dit niet op. Sterker, de beste kans was een vlijmscherpe Volendammer counter. Doodeman kon de bal jammergenoeg nét niet lekker afleveren bij Paul Kok, waardoor de kans verloren ging.

Anthony van den Hurk gaf namens MVV het startsein voor het laatste kwartier. Zijn schot verdween in de tribune achter Mitchel Michaelis. Even later redde Michaelis knap op een knal van Marnick Vermijl. Met Cas Peters voor Paul Kok bracht Hans de Koning meer snelheid voorin voor de laatste twaalf minuten.

Kansen waren er echter voor beide teams niet meer. De uiteindelijke puntendeling was terecht. Komende maandag staat de volgende wedstrijd alweer geprogrammeerd. Dan komt FC Dordrecht naar het KRAS-Stadion.

'10: Tuur Houben (1 - 0)
'42: Marco Tol (1 - 1)

Opstelling FC Volendam
Mitchel Michaelis, Mohamed Betti, Marco Tol, Erik Schouten (‘35 Darryl Baly), Gijs Smal, Kevin Visser (c), Nick Doodeman (‘86 Martijn Kaars), Jari Vlak, Paul Kok (‘79 Cas Peters), Boy Deul, Rodney Antwi

Video's: NH Sport
Samenvatting te zien op FoxSports >>>

Laatste nieuws