Nijmeegse counter is FC Volendam te machtig

N.E.C. - FC Volendam: 5 - 1

30 november 2018 / Keuken Kampioen Divisie

In de wetenschap dat FC Volendam voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen NEC de laatste negen duels ongeslagen was én er bij NEC de klad wat in zat, gingen de Volendammers vol goede moed de spelersbus in. In de line-up van trainer Hans de Koning geen verassingen: dezelfde elf die tegen Jong FC Utrecht startten, mochten het vanavond opnieuw vanaf de aftrap laten zien. NEC trainer Jack de Gier miste daarentegen heel wat sterkhouders, waarvan Joey van den Berg (gehaald van Reading FC) en Tom Overtoom (gehaald van Almere City FC en bovendien ex FC Volendam) de meest in het oog springende spelers waren. Maar dan nog stond er een meer dan gemiddelde Keuken Kampioen Divisionist op het veld in het rood, zwart en groen.

Na 150 tellen kroop FC Volendam door het oog van de naald. Een cross van Jonathan Okita kwam via een Volendammer voet op de lat, waarna de rebound net naast werd geschoten. Nick Doodeman krulde in de negende minuut een vrije trap net naast de Nijmeegse goal. Jari Vlak was de volgende die Het Andere Oranje op voorsprong kon schieten, echter Vlak was te bescheiden in het afdrukken. Niet veel later was het wel raak: Boy Deul kon van dichtbij de 0-1 binnen tikken na prima voorbereidend werk van Anthony Berenstein.

De vreugde was van korte duur: Jonathan Okita scoorde even later uit een vlijmscherpe Nijmeegse counter: 1-1. Met deze twee goals gingen beide teams aan de thee.

Vlak na rust schrok de Goffert toen Kevin Visser van ver op de goal schoot, maar NEC-keeper Zelenika redde ternauwernood. Aan de andere kant was het wel raak: weer via een counter. Nu was het Brahim Darri die in de verre hoek Michel Michaelis verschalkte. Zo stond het in plaats van 1-2 ineens 2-1. Een paar minuten later hetzelfde recept. Een kans voor FC Volendam, en in de omschakeling was het NEC dat scoorde. Opnieuw was het Darri die kon juichen: 3-1.

De toeschouwers zaten nauwelijks toen ze alweer konden opveren. Uit een corner knikte Rens van Eijden de 4-1 binnen. Een klap voor de mannen van Hans de Koning, die verre van slecht speelden. Die klap kwam het team niet te boven. Ook een ietwat gelukkige doelpoging van Anass Achahbar trof zelfs nog doel: 5-1. Verdere schade liep FC Volendam niet op. Middels Rodney Antwi kreeg het nog de beste kans van het restant van de avond. Antwi schoot echter voorlangs.

De Nijmeegse counter was FC Volendam vanavond te machtig. De indrukwekkende ongeslagen reeks is ten einde. Volgende week kan het team in de herkansing. Dan is het gedegradeerde FC Twente de opponent in ons eigen KRAS Stadion.

26' 0-1: Boy Deul
29' 1-1 Jonathan Okita
51' 2-1 Brahim Darri
57' 3-1 Brahim Darri
62' 4-1 Rens van Eijden
72' 5-1 Anass Achahbar

FC Volendam
Mitchel Michaelis, Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti, Kevin Visser (c), Nick Doodeman, Jari Vlak, Cas Peters (‘79 Teije ten Den), Boy Deul (‘78 Rodney Antwi), Anthony BerensteinLaatste nieuws