Vissersderby eindigt in een gelijkspel

Telstar - FC Volendam 1-1 (1-1)

26 april 2019 / Keuken Kampioen Divisie

Voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen hoefden spelers, staf en supporters niet ver te reizen. Velsen-Noord ligt immers vlakbij. In deze editie van de Vissersderby stond niks meer op het spel. Hoewel, bij bijzondere uitslagen (in het voordeel van Telstar) kon er voor hen eventueel nog iets mogelijk zijn. Bij FC Volendam had trainer Hans de Koning twee wissels doorgevoerd ten opzichte van de smadelijke nederlaag tegen Jong FC Utrecht. Rodney Antwi mocht het nu met nummer 9 in de spits proberen, ten faveure van Paul Kok. Nordin Bakker verving Jordi van Stappershoef onder de lat.

Halverwege de eerste helft kreeg FC Volendam weer met tegenslag te maken. De rappe Ondaan was 'op de brommer' en liet zijn directe tegenstander de hielen zien. Vervolgens plaatste hij de bal achter keeper Bakker in het net: 1-0. Vlak daarvoor had Bakker een fraaie redding in petto op een poging van Sven van Doorn.

Weer moesten de oranjehemden dus terug komen van een achterstand. Vlak voor rust viel gelukkig toch de gelijkmaker. Een prima cross van de mee opgekomen Gijs Smal werd op waarde geschat door gelegenheidsspits Rodney Antwi. Hij kopte de bal achter Telstar-goalie Sven van der Maaten: 1-1. Met die stand werd de kleedkamers opgezocht.

Na de rust vielen er voornamelijk kansen voor FC Volendam te noteren. Na 64 minuten zette Nick Doodeman op links Derry John Murkin voor keeper van der Maaten. De keeper kwam als winnaar uit de strijd. Kort daarna weer een kans voor Murkin. Na een cross van Doodeman, een overstapje van Antwi kwam de bal bij de linkerspits. Murkin Joeg de bal echter hoog over. De Telstar-keeper weerhield vervolgens nog Joey Veerman (vrije trap) en Rodney Antwi van goals.

Tien minuten voor tijd leek Nick Doodeman de wedstrijd te kunnen beslissen. Na een pass van Rodney Antwi stond hij oog in oog met van der Maaten, de laatstgenoemde kwam weer als winnaar uit de strijd. Zo eindigde de Vissersderby in 1-1.

'26 1-0 Terell Ondaan
'44 1-1 Rodney Antwi