Geen goals in Oss

TOP Oss - FC Volendam: 0 - 0

05 april 2019 / Keuken Kampioen Divisie

De jarige trainer Hans de Koning had weer een basisplaats voor Cas Peters en Robin Schouten in petto. Schouten was hersteld van een blessure die hem het gehele vorige dubbele speelweekend aan de kant hield. Marco Tol en Erik Schouten zaten in de lappenmand. Bij de Ossenaren stond voormalig FC Volendam spits Enzo Stroo in de spits.

Met de oersaaie 0-0 in het eerste duel in het achterhoofd stonden beide teams nu tegenover elkaar Frans Heesen Stadion. Na 22 minuten schrokken de aanwezige toeschouwers wakker van de eerste doelpoging van FC Volendam. Boy Deul zocht het doel boven goalie Ronald Koeman helaas te hoog. Vlak voor rust dook Mitchel Michaelis de bal uit de linkerhoek. De doelpoging was van Bryan Smeets. Ook Lion Kaak probeerde het maar Michaelis stond op zijn post. Daarmee was het verhaal van de eerste helft verteld.

Halverwege wisselde de Koning zijn strijdplan door Mohamed Betti te wisselen voor Anthony Berenstein. De Volendammers kwamen het best uit de kleedkamers. Na zeven minuten schoof Cas Peters de bal in de goal na een prima actie van Rodney Antwi. Jammer genoeg had de grensrechter een arendsoog, want hij zag dat Antwi de bal van achter de achterlijn voor trok op Peters. De goal telde dus niet.

Even later tastte Michaelis mis op een hoge bal. Hij herstelde zich gelukkig tijdig, maar wel ten koste van een blessure. Daardoor kwam Jordi van Stappershoef weer tussen de palen. Het zit de keepers van onze FC niet bepaald mee dit seizoen, als het gaat om blessures.

Twintig minuten voor tijd kreeg Niels Fleuren namens TOP een kans op de openingsgoal, maar gelukkig stuiterde zijn bal voorlangs. Een achterstand zou zeker onterecht zijn geweest, waar de thuisploeg gokte op een counter om de wedstrijd te winnen. Aan de andere kant schoot Jari Vlak de bal hoog in de tribune achter TOP keeper Koeman.

Zes minuten voor het einde kreeg FC Volendam dé kans op de openingstreffer. Rodney Antwi brak door en schoot de bal tegen de paal, waar een pass breed op de vrijstaande Cas Peters wellicht handiger was geweest. Opnieuw dus geen Volendammer goal.

Zo speelden FC Volendam en FC Oss tweemaal 0-0 in één seizoen. Vanavond had FC Volendam de zege verdiend, maar die kwam er niet.

Opstelling FC Volendam:
Mitchel Michaelis (‘62 Jordi van Stappershoef), Robin Schouten, Ties Evers, Darryl Baly, Mohamed Betti (‘46 Anthony Berenstein), Kevin Visser (c), Nick Doodeman (‘74 Martijn Kaars), Jari Vlak, Cas Peters, Boy Deul, Rodney Antwi

Foto's: ProShots & Rob Lezer
Video's: NH Sport
Samenvatting op FoxSports - klik hier >>>

Laatste nieuws