Volendam had geen moeite met de beloftes van VVV Venlo

21 februari 2011 /

In een koud Kras Stadion was zeker de eerste helft Volendam superieur aan VVV. Al in de vijfde minuut ontstond de eerste 100% kans: Mo Ajnane schoot voorlangs. Even later was Lars Veldwijk na een pass van Mark de Loor bijna succesvol, de bal ging echter net naast. Na nog diverse kleine mogelijkheden was het dan na 23 minuten raak: Jeffrey de Bok, die een uitstekende wedstrijd speelde, was op links te snel voor de VVV defensie en van dichtbij kon Lars Veldwijk de op maat gegeven voorzet binnentikken. Vijf minuten later zorgden dezelfde twee spelers voor het tweede doelpunt: nu gaf Jeffrey een listig steekballetje op Lars, die nu in de verste hoek scoorde. Vlak voor rust werd het nog 3-0 door Murat Onal die door –opnieuw- Jeffrey de Bok aangespeeld werd. In de draai verschalkte hij de VVV doelman. Zo bekroonden de Volendam beloftes, die duidelijk ieder wedstrijd beter worden een uitstekende eerste helft. Nadat trainer Steur zijn ploeg in de rust erop wees dat ook nog een goede tweede helft moest volgen werd door concentratieverlies en gaan voor eigen succes de tweede helft toch wat minder. VVV bleef echter machteloos en Volendam had score verder moeten opvoeren, Lars Veldwijk en Murat Onal konden echter in kansrijke situaties niet meer het net vinden. Donderdag de inhaalwedtrijd tegen Roda in Kerkrade.

Opstelling: Sonny Stevens, Niels Buijs, Ralph Hovestad, Carim Hilal, Geraldo Hoogvliets, Mark de Loor, Murat Onal (Bart Groot), Mo Ajnane (Deen van Embriqs), Lars Veldwijk, Jeffrey de Bok (Kevin de Visser), Ludcinio Marengo