Volendam kan niet winnen van Willem II

13 december 2013 /

“We willen graag winnen maar Willem II beschikt over meer kwaliteit dan wij. We zijn hooguit een kwartier in de wedstrijd geweest. Ik moet erkennen dat Willem II de meerdere was vanavond. Ik schat de ploeg hoog in. Het is voor mij de beste ploeg in de Jupiler League. Verliezen van deze ploeg heb ik minder moeite mee dan de nederlaag die we tegen Emmen leden”, aldus een realistische Hans de Koning na afloop.

Cor Westerveld

De 400 meegereisde supporters van Willem II hadden een leuk avondje in het Kras-stadion. “Maar net voor rust hadden we ook zomaar op achterstand kunnen staan”, wist trainer Jurgen Steppel van Willem II. “Je weet dat je het in Volendam altijd lastig krijgt met Hans de Koning als trainer.”

Buitenspel
De beste kansen waren voor rust voor Willem II dat goed positiespel op de mat wist te leggen en van achteruit sterk in de opbouw was. Alleen liepen de aanvallers van de Tilburgers te vaak buitenspel. Ali Messaoud had zijn ploeg op 0-1 kunnen zetten nadat hij zich had ontdaan van Henny Schilder. Doelman Theo Timmermans bracht echter redding.Willem II was de betere ploeg, creëerde kansen maar kwam niet tot scoren. Na een half uur spelen probeerde Henk Veerman met een afstandschot tevergeefs doelman Ruud Swinkels te verrassen. Vlak voor rust had Soufiane Lagmouchi bijna succes, maar doelman Swinkels wist zijn inzet met de vingertoppen nog net over de lat te tikken. Bij de hoekschop die daarop volgde, had de bal ook zomaar over de doellijn van Willem II kunnen rollen.

In het tweede bedrijf stelden de Tilburgers orde op zaken. Nadat Freek Herkens de lat had geraakt en Leon Tol de terugspringende bal over de achterlijn had gekopt, nam Willem II de leiding. Na de hoekschop vanaf de linkerkant kwam de bal bij Dries Wuytens. Die zette de bal goed voor en uitblinker Jordens Peters maakte in de 53e minuut de zaak af, 0-1. Timmermans pakte daarna een snoeihard schot van Messaoud. In de 64e minuut gooide Ruud Boymans de wedstrijd in het slot, 0-2. Terell Ontdaan raakte nog een keer de paal voor Willem II dat de wedstrijd rustig uitspeelde.

{foto3}

Omhaal
FC Volendam trachtte nog wel de aansluitende treffer te maken. Lachmouchi probeerde dat met een omhaal en ook was er nog een doelpoging van de voor Henk Veerman ingevallen Damien Menzo. Lachmouchi schoot de bal nog een keer in het zijnet. Het dichtst bij een treffer was nog Ludcinio Marengo, maar ook zijn noeste arbeid leverde uiteindelijk geen rendement op. De 3625 toeschouwers waren het over een ding eens: Willem II was de verdiende winnaar. Bij FC Volendam mocht doelman Theo Timmermans andermaal de bloemen en dinerbon in ontvangst nemen na afloop want hij werd gekozen tot man off the match.
Op zondag 22 december speelt FC Volendam de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Fortuna Sittard (aanvang 14.30 uur) en gaat het voor de drie punten. “Onze doelstelling is toch het halen van de play-offs” aldus Hans de Koning.