Volendam laat het liggen tegen Telstar

20 april 2012 /

Gerson Sheotahul hakt laatste strohalm door

FC Volendam kan zich niet meer plaatsen voor de Jupiler League play-offs. Het Andere Oranje had door de goede prestaties van de afgelopen weken nog een klein sprankje hoop op de nacompetitie, maar na gisteravond is dat niet meer haalbaar. Oud-Volendam-speler Gerson Sheotuhal hakte met twee treffers de laatste strohalm door.

Geen vuiltje aan de lucht

Er leek geen vuiltje aan de lucht in Velsen-Zuid. De bezoekers kwamen op ietwat gelukkige wijze op een 1-0 voorsprong via Adnane Tighadouini. Achmed Ahahaoui zag in eerste instantie zijn bal uit het doel getikt worden door Cor Varkevisser, maar in de rebound was daar de attente Tighadouini die de Telstar-doelman wel versloeg.
Vier minuten later mochten de aanwezige bezoekers wederom juichen. Maikel van der Werff kapte collega-verdediger Jerold Promes uit en schoot met het rechterbeen de bal achter Varkevisser. Zo leek een overwinning binnen handbereik. Zeker ook omdat Robbin Ruiter in de eerste helft uitstekend keeperswerk liet zien en moeilijk te verslaan leek.

{foto3}

Robbin Ruiter

Jerge Hoefdraad, Melvin Holwijn en Raymond Fafiani; ze hadden allemaal de 1-0 op hun schoen, maar steeds was het Ruiter die de bal uit het doel tikte en zijn ploeg in de wedstrijd hield.
Maar in het tweede bedrijf moest de volgend jaar voor FC Utrecht spelende doelman zich toch gewonnen geven. Een voorzet vanaf de linkerkant ging over Gerry Koning heen en kwam op de borst van Sheotahul terecht. Het schot vanaf vijf meter werd in eerste instantie nog zeer knap gered door Ruiter, maar op de rebound had de liggende geboren Amsterdammer geen antwoord.
Het gaf Telstar vleugels en de ploeg ging dan ook nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker. FC Volendam daarentegen kon weinig meer inbrengen en kansen werden er, net als in de eerste helft, niet of nauwelijks gecreëerd.

{foto1}

Zand uit doelpuntenmachine

Lang leek het goed af te lopen, maar daar dacht Sheotahul anders over. Voorafgaand aan de wedstrijd stond de teller van de aanvaller op drie en kon je spreken van zand in de doelpuntenmachine. Maar in de afgelopen week lijkt de Telstar-speler het zand eruit te hebben geveegd, want ook het tweede doelpunt voor de ploeg van Jan Poortvliet kwam op zijn naam.
Dat dat niet de 3-2 betekende, was te danken aan Michiel Kramer. De vleugelaanvaller stond bij een 2-0 voorsprong op het juiste moment op de juiste plaats en haalde de inzet van Telstar van de lijn.
Maar geen punten of een punt maakte voor Volendan niet zoveel uit. De laatste strohalm is door oud-FC Volendam-speler Sheotahul hoogstpersoonlijk doorgehakt. De formatie van het trainerstrio Smit, Steur, Stricker staat nu twaalfde op vier punten van de Jupiler League play-off plekken. Met nog een wedstrijd te gaan is dat gat niet meer te overbruggen.

{foto2}

Topscorerslijst

Wat rest is de laatste thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Voor FC Volendam een wedstrijd om het publiek te bedanken voor het afgelopen seizoen. Jack Tuyp kan persoonlijk nog wel voor een titel gaan. De spits staat met negentien treffers nog steeds bovenaan op de topscorerslijst in de Jupiler League. Nassir Maachi (FC Zwolle) en Erik Quekel (Helmond Sport) hijgen echter in de nek. Beide aanvallers hebben achttien doelpunten achter hun naam staan.

Foto's © Rob Lezer
   
klik voor alle foto's op de link's hierboven

{foto4}



Laatste nieuws