Volendam laat zich niet verrassen in Apeldoorn (UPDATE)

02 november 2012 /

Opnieuw stond FC Volendam tegenover een tegenstander die zichzelf de afgelopen weken naar een groot zelfvertrouwen gespeeld had. De resultaten van AGOVV Apeldoorn laten tot nu toe niets te wensen over. Met het totaal vernieuwde elftal worden goede zaken gedaan. FC Volendam daarentegen heeft aan een uitstekende seizoenstart geen vervolg kunnen geven. De laatste drie wedstrijden brachten bepaald niet wat verwacht was. In Apeldoorn moesten de mannen van Hans de Koning (oud-trainer van AGOVV Apeldoorn) laten zien, dat de weg omhoog niet uit beeld is geraakt.

Vanaf de aftrap werd dat ook duidelijk gemaakt. In de eerste twintig minuten slaagde FC Volendam er in AGOVV Apeldoorn volkomen vast te zetten op de eigen helft. Het enige wat ontbrak, was een goal. Die viel vervolgens als geroepen. Op links dolde Nick Coster zijn directe tegenstander drie keer, waarna de weg open lag voor een perfecte voorzet. Als een duvel uit een doosje dook Jack Tuijp op en tikte 0-1 binnen. FC Volendam maakte onmiddellijk gebruik van de tik die uitgedeeld was. Drie minuten later werd Robert Mühren op rechts weggestuurd. Diagonaal maakte hij het zelf spijkerhard af. Het altijd enthousiaste thuispubliek greep dit aan om eens goed achter de ploeg te gaan staan. FC Volendam moest een aantal minuten terug. Een corner, een daverende knal van Joey Godee, gestopt door Sonny Stevens en een schreeuw om een strafschop na een correcte ingreep van Maikel van der Werff waren de opbrengst. Vanaf de kant werd het Andere Oranje weer tot de orde geroepen. Het spel werd verplaatst en hetzelfde dominante spel van de openingsfase was er ook in de laatste minuten voor de rust. FC Volendam kon terugkijken op een sterke eerste helft, die om een goed vervolg vroeg.

{foto3}

Zoals te verwachten waren de eerste tien minuten voor AGOVV Apeldoorn. Een aansluitingsgoal zou Volendam aan het wankelen brengen. Maar FC Volendam zat niet stil. Een vrije trap van Maikel van der Werff belandde op de kruising. Een diepe pass op Michiel Kramer werd door de keeper tot corner verwerkt en ook de volgende kans van Michiel Kramer werd door de uitstekend spelende spits in het zijnet geramd. Toch kwam FC Volendam op 0-3, toen Jack Tuijp door Raymond Fafiani werd ingespeeld. Hij draaide, zoals vanouds, bij zijn man weg, gaf drie grote stappen en joeg de bal onder de keeper door. Door dat doelpunt kwam er aan Volendamkant rust in het spel, terwijl AGOVV Apeldoorn bepaald nog niet opgaf. De corners en vrije trappen op mooie plekken volgden elkaar plotseling hard op. Maar de verdediging met Sonny Stevens gaf geen krimp. FC Volendam controleerde gedecideerd de laatste vijftien minuten zonder in gevaar te komen. Integendeel, in blessuretijd kapte Brandley Kuwas zijn man van zich af en bediende de vrij staande Michiel Kramer, wat 0-4 betekende. Een prima opmaat naar de wedstrijd van zondag tegen Excelsior.