Verdedigingen heersen in duel FC Volendam - De Graafschap

FC Volendam - De Graafschap (0-0)

22 september 2017 / Jupiler League

FC Volendam heeft de weg omhoog nog niet weten te vinden. Tegen het bezoekende De Graafschap eindigde de wedstrijd in de brilstand, 0-0. Met een derde plaats van onder, op doelsaldo, staat de ploeg van Misha Salden op een plek waar eigenlijk niemand rekening mee had gehouden na de sterke voorbereiding. De wedstrijd verdiende ook geen winnaar. In het eerste bedrijf zette FC Volendam de toon en na de hervatting was De Graafschap de betere ploeg.

Beide ploegen deelden plaagstootjes uit. Echt uitgespeelde kansen deden zich niet voor. Nick Doodeman testte als eerste doelman Flip Bednarek, waarna aan de andere kant Hobie Verhulst een schot van Elvio van Overbeek naast zijn heiligdom zag gaan. Erik Schouten had geen succes met zijn kopbal. De mooiste kans leek weggelegd voor Luis Pedro, maar ten koste van een overtreding wist De Graafschap onheil te voorkomen. Na voorbereidend werk van Joey Veerman liet Pedro een tweede zijn neus voorbijgaan. De Graafschap zag voor rust een schot van Daryl van Mieghem in het zijnet eindigen. Als er een ploeg recht had op een voorsprong in de eerste helft, was dat FC Volendam.

Hobie Verhulst
Na de hervatting tapte de Doetinchemmers uit een meer aanvallend vaatje, maar de verdediging van de thuisclub greep telkens tijdig in. En als er al een bal op doel geschoten werd, stond daar altijd nog Hobie Verhulst, die niet mee wenste te werken aan een feestje van de bezoekers.
In de eerste helft viel Paul Kok geblesseerd uit. Hij werd prima vervangen door Gijs Smal. Coach Misha Salden wisselde in de tweede helft Nick Doodeman en Nick Runderkamp voor respectievelijk Rodney Antwi en Dylan Mertens, maar ook zij konden FC Volendam niet vlot trekken. Aan de inzet van beide ploegen lag het zeker niet dat er geen doelpunten vielen. Beide verdedigingen bleken zo goed als waterdicht. In de tweede helft gaf Teije ten Den een schietkans aan Luis Pedro, maar die kwam niet verder dan een slap schot waar doelman Filip Bednarek geen enkele moeite mee had.

Deklat
Daarentegen kwam FC Volendam bijzonder goed weg toen Sjoerd Ars van grote afstand de bal op de deklat knalde. Een vrije trap van Mark Diemers in de uiterste hoek, werd door Hobie Verhulst met een prima redding onschadelijk gemaakt, en ook een schot van dezelfde speler bleek een prooi voor Verhulst. Joey Veerman zag aan de andere kant zijn inzet naast het doel van Filip Bednarek gaan.
Man van de wedstrijd bij de thuisclub was Henny Schilder. Volgende week vrijdag speelt FC Volendam de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Aanvang 20.00 uur.

FC Volendam: Hobie Verhulst, Mohamed Betti, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok (Gijs Smal), Joey Veerman, Nick Doodeman (Rodney Antwi), Nick Runderkamp (Dylan Mertens), Teije ten Den, Kevin Visser, Luis Pedro.