Volendam verzuimt zichzelf te belonen

02 september 2013 /

Paarden die de haver verdienen krijgen ze niet. Dat gold gisteravond zeker voor de spelers van FC Volendam. Na negentig minuten voetbal stond er 1-3 op het scorebord. FC Volendam maakte het spel maar FC Eindhoven de meeste doelpunten. En omdat doepunten nou eenmaal de doorslag geven, pakten de bezoekers de volle winst in het met 2832 bezoekers gevulde Kras Stadion.

{foto3}

Terecht concludeerde trainer Hans de Koning na afloop dat Volendam zichzelf niet had beloond. Vanaf de afrap drong een met veel inzet en passie spelend FC Volendam FC Eindhoven terug op eigen speelhelft. Verdedigen was het parool bij de ploeg van Jean Paul de Jong. Het regende dan ook terugspeelballen op doelman Tom Muyters. Het eenrichtingsverkeer leverde als eerste een kans op voor Brandley Kuwas nadat Robert Mühren de bal na een ingezette aanval over links door Ludcinio Marengo naar hem had doorgetikt. Kuwas had zijn vizier echter te hoog staan. Het bleek uitstel van executie want na een half uur spelen was het Tom Overtoom (Man of the Match) die uitstekend profiteerde van slordig verdedigen en doelman Tom Muyters met een gerichte schuiver het nakijken gaf, 1-0. FC Eindhoven wankelde en had geluk dat een goed schot van Robert Mühren via een verdediger maar net corner ging. Uit die hoekschop, genomen door Kuwas, kopte Henny Schilder de bal bij de tweede paal over het doel. Een 3-0 voorsprong had op dat moment volkomen verdiend geweest.
Tegen alle verwachtingen in kwam Eindhoven vlak voor het rustsignaal bij de eerste de beste aanval op gelijke hoogte. Paul Beekmans onderschepte de bal en stuurde Nayib Lagoureh over de rechtervleugel weg. Op zijn harde en gerichte inzet moest doelman Roy Pistoor het antwoord schuldig blijven, 1-1. Op slag van rust kreeg Jasper Waalkens zelfs nog een kans om Eindhoven op voorsprong te zetten, maar hij schoot de bal over het doel.

Geluk
Na de hervatting creëerde FC Volendam meteen twee fraaie kansen. Eerst was het Tom Overtoom die de bal maar net voorlangs schoot bij de tweede paal en even later had Eindhoven opnieuw alle geluk van de wereld toen een inzet van Robert Mühren nog net door doelman Muytens werd aangeraakt en daardoor voorlangs ging bij de tweede paal. Ondanks deze tegenslagen bleef de thuisclub gaan voor de drie punten. Eindhoven verdedigde zich met hand en tand. Volendams snelste wapen, Ludcinio Marengo, kreeg zelfs meer dan eens een driedubbele dekking. Tegen de verhouding in was het echter Nayib Lagouireh die in de 54e minuut de 1-2 op het scorebord zette. FC Volendam bleef ook na deze tegenslag de aanval zoeken. Mühren en ook Henny Schilder waren nog dichtbij de gelijkmaker. Invaller Josemar Makiavala stelde twee minuten voor tijd de zege veilig voor Eindhoven door bij een utval voor 1-3 te tekenen. “In de eerste helft zag het er niet naar uit dat we zouden gaan winnen”, reageerde na afloop trainer Jean Paul de Jong van FC Eindhoven. FC Volendam is door de nederlaag teruggezakt naar de middenmoot. “Weer niet gewonnen vandaag. Maar uiteindelijk zal het voetbal zegevieren”, aldus Hans de Koning vol vertrouwen.