Volendammer Luca Blondeau tekent eerste profcontract

11 september 2024

Volendammer Luca Blondeau heeft zijn eerste profcontract getekend. De 18-jarige verdediger tekent voor twee seizoenen. Blondeau is een product van Voetbal Volendam. In 2022 stroomde hij vanuit RKAV Volendam, via een ontwikkeltraject in bij de jeugd van FC Volendam. 

Blondeau doorliep na zijn overstap de Onder 17 en Onder 18 van FC Volendam. Met laatstgenoemde team won de verdediger afgelopen seizoen de KNVB Beker. Dit seizoen startte de 18-jarige Volendammer als onderdeel van de Onder 19. Dankzij zijn snelle ontwikkeling is hij inmiddels ook in het oog gesprongen bij de hoofdmacht. Dit resulteerde zaterdag 31 augustus in zijn debuut tegen TOP Oss (4 - 0 winst).

Voor Blondeau is het tekenen van zijn contract een bijzonder moment. "Het is altijd al een droom voor mij geweest om voor deze club te spelen. Het tekenen van mijn contract is dus echt een droom die uitkomt. Ik doe er alles voor en dan is het geweldig dat ik de kans krijg om mezelf verder te ontwikkelen en stappen te maken."

Talent uit het dorp

"Luca was ons afgelopen seizoen al positief opgevallen en maakte ook in de voorbereiding bij de Onder 19 een sterke indruk", zegt technisch directeur Patrick Busby. "Die goede lijn heeft hij doorgezet tijdens een snuffelstage bij het eerste, wat inmiddels al geresulteerd heeft in een officieel debuut. We zijn zeer enthousiast dat we via Voetbal Volendam en de daarbij horende samenwerking met RKAV Volendam weer een talent uit het dorp een contract kunnen aanbieden. Luca is een centrale verdediger met een goede snelheid, durft tegen de middellijn te verdedigen, is sterk in duelleren en heeft het lef om te passeren en dribbelen richting middenveld. Daarnaast heeft hij een geweldige persoonlijkheid. We verwachten dat Luca nog veel progressie gaat maken."

Tekst & foto's: FC Volendam



Laatste nieuws