Ticket play-offs op het spel tegen directe concurrent Cambuur

vrijdag 22 maart 2019, 20:00 uur

20 maart 2019 / Keuken Kampioen Divisie

Het blijft ongekend spannend in de grote middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. Met Cambuur treft FC Volendam weer een directe concurrent voor een ticket voor de play-offs. Een overwinning op de Friezen zou de nasmaak van de 5-0 nederlaag tegen FC Twente doen wegspoelen. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt in het KRAS Stadion.

Een stunt zat er afgelopen vrijdag op bezoek in Enschede niet in voor de Volendammers. Zij kregen al vroeg twee tegengoals te verwerken in de goedgevulde Grolsch Veste en konden daarna geen vuist meer maken. Ondanks de nederlaag is het gat met plaats elf, die hoogstwaarschijnlijk rechtgeeft op deelname aan de nacompetitie, ‘slechts’ vijf punten en kan er in de negen resterende duels nog van alles gebeuren. Vrijdag keren Darryl Baly en Kevin Visser terug van een schorsing. Cambuur-speler Matthew Steenvoorden moet op zijn beurt door een kaartenlast het duel vanaf de tribune bekijken.

Cambuur lijkt de slechte reeks van de maand februari (drie nederlagen in vier duels) definitief achter zich te hebben gelaten. De 3-1 overwinning op Jong PSV was de tweede op rij en daarmee bezetten de Leeuwarders de twaalfde plaats. Vorige week had voormalig Volendam-speler Kevin van Kippersluis een groot aandeel in de overwinning door voor de openingstreffer te zorgen. Met acht doelpunten is de aanvaller topscorer van Cambuur en daarmee van groot belang voor het team van trainer René Hake.

Voor de laatste thuisoverwinning op Cambuur moeten we terug naar het seizoen 2010/’11. Het team van de toenmalige trainer Gert Kruys won met 2-1. Michiel Kramer verzorgde beide treffers. Het duel is sinds de eeuwwisseling dertien keer gespeeld, waarvan FC Volendam er zeven won en tweemaal gelijkspeelde. Eerder dit seizoen nam FC Volendam een knap punt mee uit Leeuwarden. Nick Doodeman verzorgde de Volendamse goal in het 1-1 gelijkspel.

Laatste vijf seizoenen
03-09-17 | FC Volendam - Cambuur: 0-1
19-03-17 | FC Volendam - Cambuur: 1-1 (Kevin van Kippersluis)
12-08-12 | FC Volendam - Cambuur: 1-2 (Michiel Kramer)
11-09-11 | FC Volendam - Cambuur: 1-4 (Jack Tuijp)
05-11-10 | FC Volendam - Cambuur: 2-1 (Michiel Kramer 2x)

De wedstrijd staat onder leiding van de 33-jarige Richard Martens. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Lapar en De Groot. Kick-off is vrijdagavond om 20.00 uur.

Scoor je ticket
Heb je nog geen kaartje voor de wedstrijd met de concurrent om een ticket voor de play-offs? Bestel hem dan via www.fcvolendamtickets.nl of koop jouw ticket aan de stadionkassa. Schreeuw de mannen naar de overwinning!

Twitter
De wedstrijd FC Volendam – Cambuur is te volgen via het Twitter-account @FCVolendam. De hashtag van deze wedstrijd is #volcam.

Historie
Wil je weten hoe de wedstrijden tussen FC Volendam en Cambuur de afgelopen seizoenen zijn geëindigd? Klik dan hier!

Laatste nieuws