Geusselt garantie op goals FC Volendam

26 maart 2019

vrijdag 29 maart 2019, 20:00 uur

26 maart 2019 / Keuken Kampioen Divisie

Na de domper van afgelopen week tegen SC Cambuur pakt FC Volendam vrijdagavond in Maastricht de draad weer op. In de verre uitwedstrijd tegen MVV proberen de Volendammers niet alleen voor het eerst in vijf wedstrijden weer eens te winnen, ook moet de doelpuntendroogte van de laatste drie duels doorbroken worden. En daarvoor lijkt stadion De Geusselt prima geschikt. Er wordt vrijdagavond om 20.00 uur afgetrapt.

Penalty’s, grote kansen, tactische varianten; het wilde FC Volendam in de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles (0-1), FC Twente (5-0) en Cambuur (0-1) maar niet lukken om het net te vinden. Om die tendens te doorbreken komt de uitwedstrijd bij MVV historisch gezien op het juiste moment. In slechts één van de laatste twaalf edities op Limburgs grondgebied kwamen de Volendammers niet tot scoren.

Doelpuntrijk
De voor FC Volendam meest doelpuntrijke editie was die in het seizoen 2012/’13,  toen de oranjehemden met 3-4 zegevierden. Michiel Kramer (2x), Jack Tuijp en Robert Mühren waren destijds trefzeker. Ook het thuisduel eerder dit seizoen leverde met de 3-2 uitslag veel doelpunten op. Boy Deul (2x) en Darryl Baly zorgden ervoor dat de punten in Volendam bleven. Volendam won twee seizoenen voor het laatste in Maastricht. Toen verzorgden Daniel van Son en Bert Steltenpool de 1-2 overwinning.

Wisselend
Bij MVV overheerst de tevredenheid nadat afgelopen zondag in de burenruzie met Roda JC een achterstand van 2-0 goedmaakte. Vier minuten voor tijd maakte Jordy Croux gelijk voor de Sterrendragers. MVV maakt een wisselend seizoen door. Het staat op een tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en wisselt goede en mindere resultaten in rap tempo af. Zo maakte Go Ahead Eagles begin maart een einde aan de reeks van vijf gewonnen duels op rij. Vanaf die tijd wist MVV geen wedstrijd meer te winnen (twee verlies en twee remises). Zo verloren de Limburgers de laatste thuiswedstrijd met 1-4 van RKC Waalwijk.

Wedstrijdritme Veerman
Anthony van den Hurk is met twaalf treffers topscorer bij de ploeg van trainer Ron Elsen. Verdediger Dimitri Lavelee is geschorst voor het treffen van vrijdag. Bij FC Volendam hoopt Joey Veerman dit weekend wedstrijdritme op te doen bij de beloften. Het zou het einde betekenen van zijn maandenlange blessureperiode.

Laatste vijf edities
29-10-17 | MVV - FC Volendam: 2-1 (Nick Doodeman)
28-10-16 | MVV - FC Volendam: 1-2 (Daniel van Son, Bert Steltenpool)
02-05-16 | MVV - FC Volendam: 2-1 (Kevin van Kippersluis, play-offs)
18-10-15 | MVV - FC Volendam: 3-1 (Rafik el Hamdi)
10-04-15 | MVV - FC Volendam: 6-2 (Guyon Philips, Tom Overtoom)

De wedstrijd staat onder leiding van de 25-jarige Luca Cantineau. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Janson en Waleveld. Kick-off is vrijdagavond om 20.00 uur.

Twitter
De wedstrijd MVV - FC Volendam is te volgen via het Twitter-account @FCVolendam, de story op Instagram, het schakelprogramma van FOX Sports en te beluisteren via het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #mvvvol.

Historie
Wil je weten hoe de wedstrijden tussen MVV en FC Volendam de afgelopen seizoenen zijn geëindigd? Klik dan hier!

 

Laatste nieuws