Zure nederlaag op het Kasteel (UPDATE)

Sparta Rotterdam - FC Volendam (2 - 0)

24 augustus 2018 / Keuken Kampioen Divisie

Op het volgepakte Kasteel in Rotterdam trapte FC Volendam met twee wijzigingen ten opzichte van vorige week af tegen Sparta. Debutant Darryl Bäly (die terug kon kijken op een meer dan prima debuut) en Gerry Vlak vervingen Daan Klinkenberg en Joey Veerman. Sparta trainer Henk Fräser kon en mocht afgelopen zomer flink winkelen en zette een op papier Eredivisie waardig team neer.

Na zeven minuten was Spartaan Lars Veldwijk er vandoor, maar Jordi van Stappershoef redde uitstekend met de voet. Nadat FC Volendam in de dertiende minuut gevaarlijk weg was counterde Sparta scherp met Lars Veldwijk, maar opnieuw was van Stappershoef hem de baas. Hetzelfde recept vier minuten later: Veldwijk probeerde het, van Stappershoef redde. In de negentiende minuut trok Marco Tol aan de rem bij een doorbrekende Spartaan wat hem geel opleverde. Royston Drenthe schoot de vrije trap naast.

In het restant van de eerste helft mocht Sparta het spel bepalen en loerde FC Volendam op een kansje in de Rotterdamse defensie. Die kans kwam er toen Rodney Antwi doorbrak, maar volstrekt ten onrechte wegens offside werd terug gevlagd. Met een 0-0 stand floot arbiter van de Graaf voor rust.

Na acht minuten in de tweede helft strafte Sparta een misverstand bij een Volendammer aanval keihard af. Halil Dervisoglu draaide de bal in de counter in de verre hoek: 1-0. Sparta nam vervolgens ogenschijnlijk gas terug en liet FC Volendam in de wedstrijd komen. Na een vloeiende aanval over rechts kon Gerry Vlak nét niet afdrukken anders stond de 1-1 op het bord.

Met Joey Veerman voor Paul Kok ging Misha Salden alles of niets spelen in het laatste kwartier. Dat eindigde met ‘niets’. Sparta mocht vijf minuten voor tijd via Halil Dervisoglu op het randje van buitenspel weg. Hij miste niet: 2-0. Diezelfde Dervisoglu raakte daarna nog de paal, toen bij FC Volendam de poort achterin open stond.

Zo ging FC Volendam met een zure nederlaag van het veld. Zuur, want voetballend was het bepaald niet de mindere van titelfavoriet Sparta. Dat moet de Volendammers moed geven voor de toekomst. Die toekomst begint vrijdag met een thuiswedstrijd tegen Jong AZ.

Opstelling FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Bäly, Paul Kok (‘78 Joey Veerman), Kevin Visser, Nick Doodeman (‘85 Martijn Kaars), Gerry Vlak, Teije ten Den (‘83 Enzo Stroo), Kevin Visser, Rodney AntwiLaatste nieuws