‘Rode’ broekpaling en Mühren-show; bijzondere momenten bij recente duels met TOP Oss

vrijdag 5 april 2019, 20:00 uur

03 april 2019 / Keuken Kampioen Divisie

Uitduels met TOP Oss; in het recente verleden was er na afloop voldoende stof tot napraten. Wat te denken van de vier treffers van Robert Mühren in de openingswedstrijd van het seizoen 2014/’15, toen hij in de 0-4 overwinning de volledige productie voor zijn rekening nam. Of neem de confrontatie van het seizoen ervoor, toen Leon Tol in de blessuretijd rood kreeg voor een trappende beweging die hij maakte nadat hij door een speler van Oss bij zijn broekpaling gegrepen werd. Voor FC Volendam valt te hopen dat er vrijdagavond alleen nagebabbeld wordt over de mogelijk gewonnen drie punten. Het duel in het Frans Heesen Stadion begint vrijdagavond om 20.00 uur.

Het 3-4 verlies tegen FC Dordrecht van afgelopen maandag was een lelijke streep door de rekening voor FC Volendam. Door de zeperd wordt het halen van de play-offs een hels karwei. Immers is het gat met de play-offsplaatsen gegroeid tot negen punten met nog zes wedstrijden te gaan.

Rollen omgedraaid
In vergelijking met de voorgaande jaren zijn de rollen tussen TOP Oss en FC Volendam dit seizoen omgedraaid. De Brabanders zijn boven de Volendammers te vinden en wel op een keurige achtste plaats. Zij dingen dus volop mee naar een ticket voor de play-offs. Wel verloren de rood-witten afgelopen maandag met 2-1 van FC Eindhoven.

Hechte defensie, broze aanval
Met 38 tegentreffers is de Oss-defensie een van de minst gepasseerde van de Keuken Kampioen Divisie. Alleen Twente (30) Sparta (34) en FC Eindhoven (37) kregen minder doelpunten tegen. Daarentegen gaat het scoren van goals de ploeg van trainer Klaas Wels minder goed af. Met 37 treffers zijn alleen Telstar (36) en Helmond Sport (30) minder trefzeker. Spelend met een vijfmansdefensie is Oss een heel taaie tegenstander. De Ossenaren moeten het doen zonder doelman Nick Olij, Ragnar Oratmangoen (geblesseerd) en de geschorste Huseyin Dogan. Mogelijk wordt laatstgenoemde vervangen door een oude bekende: Enzo Stroo.

Laatste vijf edities
25-08-17 | FC Oss - FC Volendam: 1-0
21-04-17 | FC Oss - FC Volendam: 2-2 (Kees Kwakman, Jack Tuijp)
29-04-16 | FC Oss - FC Volendam: 1-2 (Jack Tuijp, Elson Hooi)
08-08-14 | FC Oss - FC Volendam: 0-4 (Robert Mühren 4x)
18-04-14 | FC Oss - FC Volendam: 2-2 (Brandley Kuwas, Leon Tol)

De wedstrijd staat onder leiding van de 30-jarige Laurens Gerrets. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Ketting en Langeland. Kick-off is vrijdagavond om 20.00 uur.

Twitter
De wedstrijd FC Oss - FC Volendam is te volgen via het Twitter-account @FCVolendam, de story op Instagram, het schakelprogramma van FOX Sports en te beluisteren via het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #ossvol.

Historie
Wil je weten hoe de wedstrijden tussen FC Oss en FC Volendam de afgelopen seizoenen zijn geëindigd? Klik dan hier!

Laatste nieuws