Voorlichting O16 en O17 door Politie Edam-Volendam

03 april 2018

Op donderdag 29 maart heeft de politie Edam-Volendam een presentatie gegeven aan twee jeugdteams van FC Volendam (O16 en O17). Steven de Groot en Kitty Kruidenier vertelden enthousiast over de inhoud van het politiewerk en wat zij allemaal meemaken op straat.

Het doel voor onze jeugdspelers was vooral het creëeren van een stukje ‘bewustwording’. Wat kan het voor je carrière betekenen als je ‘per ongeluk’ bij een strafbaar feit betrokken bent geweest? Wat betekent een strafblad? Onderwerpen die tegenwoordig vaak spelen bij de jeugd zoals sexting en grooming kwamen ook naar voren en de vragen vanuit de spelersgroepen die hieruit voortkwamen werden duidelijk beantwoord.

Tot slot werd ook het onderwerp drugs onder de aandacht gebracht. Tot onze verbazing wist het grootste deel van de groep niet wat strafbaar is op dit gebied. Ook benoemde Stanley van Kesteren dat softdrugs op de doping lijst staat en dit grote gevolgen kan hebben als je een contractspeler bent van een betaald voetbal organisatie.

Al met al een prima avond voor onze jeugdploegen waarbij de jongens een stukje scholing en bewustwording is meegegeven buiten het voetbalveld om.

Bij deze wilt FC Volendam de politie Edam-Volendam in de personen van Steven de Groot en Kitty Kruidenier hartelijk danken voor de presentatie.

 

 



Laatste nieuws