Doelpuntrijke afsluiting van oefenperiode

10 augustus 2018

FC Volendam - Jong AZ (3 - 3)

FC Volendam oefende vanavond voor het laatst, voordat volgende week de eerste competitiewedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld wordt. Tegen Jong AZ, dat in dezelfde divisie uitkomt, eindigde het in een levendig duel in 3-3. Meest opvallende man aan FC Volendam zijde was Rodney Antwi, die een loepzuivere hattrick liet noteren.

Met name in het eerste bedrijf liet FC Volendam prima voetbal zien. Al in de zevende minuut was het raak. Vanuit het middenveld kwam de bal bij Teije ten Den, die Rodney Antwi bediende. Antwi schoot feilloos raak: 1-0. Na zestien minuten klonk er weer gejuich in het KRAS Stadion. Een indraaiende corner van Joey Veerman eindigde via het hoofd van Rodney Antwi achter Jong AZ keeper Rodi de Boer 2-0. Het team van Misha Salden ging door met een aantal meer dan fraaie aanvallen. Uit een van de aanvallen schoot Joey Veerman over. Uit het niks was het na krap een half uur raak voor Jong AZ. Uit een knappe individuele actie scoorde Dorin Rotariu de aansluitingstreffer: 2-1. Een paar minuten later was het alweer raak aan de andere kant. Opnieuw stond Joey Veerman aan de basis, ditmaal samen met Martijn Kaars. En opnieuw was het Rodney Antwi die binnen schoot: 3-1. Bijna werd het zelfs 4-1, maar Teije ten Den verdraaide zijn enkel en kon daardoor niet afdrukken, na een overigens briljant passje van Alex Plat.

De tweede helft volgde een ander beeld, mede door de harde wind en slagregen die Jong AZ in de rug had. FC Volendam viel aan, de Alkmaarders loerden op de counter. In de 64e minuut dreunde Vince Gino Dekker uit één van die counters de 3-2 achter Jordi van Stappershoef. Niet veel later het zelfde concept: FC Volendam viel aan en in een messcherpe counter schoot diezelfde Dekker de 3-3 binnen. Wie dacht dat FC Volendam het hoofd liet hangen had het mis. Via de invaller Derry John Murkin en de actieve Martijn Kaars werd nog bijna de terechte overwinning binnengesleept, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Zo sloot FC Volendam door met name een zeer goede eerste helft de voorbereiding af. Dat biedt perspectief voor de nabije toekomst. Vrijdag aanstaande is FC Den Bosch de eerste tegenstander in de Keuken Kampioen Divisie. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt in ons stadion.

FC Volendam - Jong AZ 3-3 (3-1)
'7) Rodney Antwi 1-0
'16) Rodney Antwi 2-0
'28) Dorin Rotariu 2-1
'32) Rodney Antwi 3-1
'64) Vince Gino Dekker 3-2
'71) Vince Gino Dekker 3-3

Opstelling FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Robin Schouten (’76 Mohamed Betti), Marco Tol (’46 Ties Evers), Daan Klinkenberg (’86 Darryl Bäly), Paul Kok, Alex Plat (’76 Gerry Vlak), Martijn Kaars, Joey Veerman, Teije ten Den (’46 Enzo Stroo), Kevin Visser (’86 Nick Runderkamp), Rodney Antwi (’86 Derry John Murkin)

 

Hieronder een 360 graden video van de opkomst spelers >>> beweeg deze beelden op PC met muis of tablet/telefoon met uw vinger

 

Foto's (14)

Klik op onderstaande afbeeldingLaatste nieuws