VV Capelle - FC Volendam (0 - 0)

02 september 2017 / Derde Divisie Zaterdag

Net als afgelopen seizoen (1-1) hebben Capelle en Jong FC Volendam elkaar in evenwicht gehouden op sportpark 't Slot. Gezien de tweede helft mocht Volendam best tevreden zijn met het doelpuntloze gelijkspel. Maar goed aangezien het spelletje nog altijd om het maken van doelpunten gaat krijg je beiden een punt als je dit ook beiden verzuimt.

Aantrekkelijke eerste helft
Bij aankomst op het sportpark was het heerlijk weer met de zon aan de hemel, maar op het moment dat scheidsrechter Van den Elzen de wedstrijd op gang floot kwam het ineens met bakken uit hemel. Desondanks lieten de spelers zich daar niet door beinvloeden en werd er een begin gemaakt aan een heel leuk eerste bedrijf. Direct bij de eerste corner aan Volendamse zijde was het op aangeven van Roy Tol bijna Rodney Smorenberg die de doelman in de korte hoek verraste met een balletje achter het standbeen. Helaas ging zijn inzet net naast. Nadat Gijs Smal het een keer van (heel) ver had geprobeerd was het de beurt aan Capelle. Goalgetter Olaf van der Sande kwam oog in oog met doelman Michaelis, maar die laatste greep met risico voor lijf en leden goed in. Nadat Smorenberg tussendoor nog een keer over had geschoten was het een minuut na zijn eerste kans, zo snel ging het inderdaad, Van der Sande die het in de korte hoek probeerde. Zijn inzet werd tot corner verwerkt die vervolgens net naast werd gekopt. Terwijl er nog maar amper een kwartier op de klok stond kwam hier nog een matig schot van Alex Plat bij voordat opnieuw Michaelis een doelpunt moest voorkomen door een kopbal van Jorn van Lunteren uit de goal te houden. De wedstrijd golfde dus aardig heen en weer waarbij gezegd moet worden dat de kansen van de gastheren wat groter waren dan die van Jong FC Volendam. Maar ook na het eerste kwartier gingen de teams gewoon door. Een schot van Alex Plat ging opnieuw over en Jordy Hilterman zag een goal terecht afgekeurd worden. Volendam ontsnapte toen de scheidsrechter vond dat Darryl Bäly geen overtreding maakte op Van der Sande in de zestien meter. Heel Capelle ging over de rooie wat Sandin Advic op een gele kaart kwam te staan. De laatste mogelijkheid voor het team van Berry Smit was na ongeveer een half uur spelen. Gijs Smal kreeg de ruimte op links en stoomde op. In de zestien van Capelle kapte hij naar binnen en had een vlammend schot in gedachten. Helaas werd het een rollertje in de handen van Bradly van der Meer. Het slotakkoord was voor de gastheren toen ze een vrijetrap in de laatste minuut kregen. Van net buiten de zestien verdween de bal in de muur, maar moest Michaelis met de voeten redding brengen bij de rebound.

Volendam houdt stand
Ook de eerste kans na de thee was voor Capelle. Het was een best wel grote ook. Olaf van der Sande kreeg veel ruimte en draaide weg van zijn tegenstander. Zijn schot ging echter recht op doelman Michaelis af. Nadat Jong Volendam tussendoor wat speldenprikjes had uitgedeeld was het een minuut of tien later opnieuw Van der Sande. Ditmaal schoof hij de bal voorlangs de goal van Michaelis. Voor Volendam was het in het resterende deel van de wedstrijd vooral een kwestie van verdedigen. En dit werd eigenlijk best goed gedaan. Slechts één keer kwamen de mannen nog een keer gevaarlijk voor de goal van Van der Meer. Maar het schot van Gerry Vlak vanaf de rand van de zestien was recht op de doelman af. In de absolute slotfase bracht Capelle nog de boomlange Marvin van der Made in het veld om een overwinning te forceren. Het was nog even spannend, maar Volendam hield stand. En zo blijft Jong FC Volendam ook na twee wedstrijden nog ongeslagen in deze Derde Divisie waar al geen enkele ploeg meer is die de volle buit of helemaal niets heeft. Volgende week, met de kermis inderdaad, mag Jong FC Volendam opnieuw richting Rotterdam. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt op sportpark Jaap Riedijk tegen Spijkenisse.

Opstelling vv Capelle:
Bradly van der Meer, Sandin Advic, Wilmer Kousemaker (90.+2 Marvin van der Made), Olaf van der Sande, Gertjan Rothman, Tim Vincken (77. Marciano Simonis), Angelo Vyent (84. Festus Attobra), Jorn van Lunteren, Boris Letterie, Stefan Dams, Jami Jaliens

Opstelling Jong FC Volendam:
Mitchel Michaelis, Brian Plat, Daan Klinkenberg, Darryl Bäly, Gijs Smal, Alex Plat (78. Gani Meholli), Roy Tol, Gerry Vlak, Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg (65. Jari Vlak), Kay Tejan (62. Enzo Stroo)

Scheidsrechter:
F.M.L. (Frank) van den Elzen (Berghem)

Toeschouwers:
300

Gele kaarten:
Sandin Advic (Capelle), Alex Plat en Darryl Bäly (beiden Jong FC Volendam)Laatste nieuws