Fris FC Volendam zet Grasshoppers opzij: 0-3

VV Grasshoppers - FC Volendam 0-3

14 juli 2018 / Oefenwedstrijd

In tegenstelling tot het oefenduel van afgelopen woensdag tegen Purmersteijn (2-2), bevatte het spel van FC Volendam zaterdagavond tegen Grasshoppers wél een vleugje frisheid. Met een 0-3 overwinning was de doelpuntenproductie nog aan de magere kant.

De zondagderdeklasser uit Hoogwoud startte fel en zette FC Volendam in de openingsfase met opportunistisch voetbal onder druk. Toen eenmaal de wervelwind was gaan liggen voetbalden de Volendammers zich met fris aanvalsspel door de defensie. Gerry Vlak opende na een kwartier de score. FC Volendam verzuimde daarna de kansen om te zetten in doelpunten. Jim Beers dacht FC Volendam op 0-2 te schieten, maar zijn doeltreffende inzet werd afgekeurd wegens buitenspel. Gerry Vlak verdubbelde even later wél de score door een voorzet van Nick Doodeman koeltjes af te ronden.

In de tweede helft maakten elf nieuwe namen hun opwachting in het team van Misha Salden. Nick Runderkamp, Marco Speijk en Jari Vlak verzuimden Volendam aan een riante marge te helpen. Tien minuten voor het einde bepaalde Derry John Murkin de eindstand op 0-3. De buitenspeler schoof de bal keurig in de verre hoek. In de slotfase onderscheidde doelman Barry Lauwers zich nog met een katachtige reflex.

Vanaf komende maandag verblijft de selectie in Tiel voor het trainingskamp. De eerstvolgende wedstrijd is tijdens de Open Dag op vrijdag 20 juli. Almere City FC is dan de tegenstander.

Grasshoppers – FC Volendam: 0-3 (0-2).
Scoreverloop: 15. Gerry Vlak 0-1, 35. Gerry Vlak 0-2, 80. Derry John Murkin 0-3.

Opstelling FC Volendam: Nordin Bakker (46. Barry Lauwers); Ties Evers (46. Mo Betti), Alex Plat (61. Brian Plat), Mike Eerdhuyzen (46. Daan Klinkenberg), Kevin van Gasteren (46. Paul Kok); Kevin Visser (61. Jari Vlak), Anthony Berenstein (61. Marco Speijk), Gerry Vlak (61. Nick Runderkamp); Nick Doodeman (46. Martijn Kaars), Jim Beers (46. Enzo Stroo), Rodney Antwi (61. Derry John Murkin).

Foto's: Rob Lezer - klik hier >>>

Video's: Interviews NH Nieuws, Wedstrijdbeelden (maandag beschikbaar) FC Volendam TV