Heerlijke Kermis voor Jong FC Volendam

VV Spijkenisse - Jong FC Volendam (3 - 4)

09 september 2017 / Derde Divisie Zaterdag

Na een eerste helft waarin Jong FC Volendam verzuimde om thuisploeg Spijkenisse volledig knock-out te slaan werd het weer een onnodig spannende wedstrijd. Zelf een late 2-4 bracht nog niet echt de zekerheid van een positief resultaat. De thuisploeg bleef strijden tot het laatste. Misschien hadden we onze bus ook iets meer uit het zicht moeten zetten... Uiteindelijk kwam Spijkenisse met het nodige kunst en vliegwerk niet verder dan 3-4 en staat Jong FC Volendam nog steeds in de kopgroep.

Niet effectief genoeg?
Het team van Berry Smit begon zeer voortvarend op het uitstekende grasveld van Spijkenisse. Misschien speelden de gedachten van de "wereldberoemde" Volendammer kermis al door de hoofden van de spelers. Ze maakten er in ieder geval een zeer aantrekkelijk duel van. De eerste de beste kans was ook meteen raak. Middenvelder Alex Plat stuurde Enzo Stroo de diepte in. Op randje buitenspel schudde hij de verdediging af en schoof de bal langs doelman Dyron Bijl. Amper een minuut later kreeg aanvaller Kay Tejan een mogelijkheid om de score al te verdubbelen. Maar vanuit een toch mooie positie besloot hij de bal af te leggen. De thuisploeg was inmiddels ook wakker geworden en het was Mohamed Betti die een voorzet vol vertrouwen naast de eigen goal kopte. Maar de kans die Stroo nog binnen het kwartier aan de andere kant kreeg had er toch wel in gemogen na een prima uittrap van doelman Mitchel Michaelis. Die zelfde Michaelis was vervolgens kansloos op een kopbal van Sander Barragan. Maar tot geluk van Volendam belandde op aangeven van Daniël Oliveira Furtado zijn kopbal vol op de lat. Tijd voor een plas- of drinkpauze was er niet voor het publiek, want uit de tegenaanval was het Kay Tejan die een kans kreeg op de 0-2. Even later lukte dit overigens alsnog. Een uitstekende cross pass van Marco Tol op Dylan Mertens kwam uiteindelijk via Nick Doodeman voor de voeten van Tejan. Die laatste tikte de bal vervolgens keurig binnen. Na opnieuw een prima uittrap van Michaelis kreeg Tejan de kans op nog een goal. Maar zijn inzet verdween net via de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Toch viel de dik en dik verdiende 0-3 niet veel later. Dylan Mertens werkte, letterlijk, met vallen en opstaan, snoeihard om de bal bij Doodeman te bezorgen. Deze zette vervolgens voor waarop Stroo zijn tweede van de middag kon aantekenen. Voor trainer Peter Wubben van Spijkenisse was toen de maar vol en bracht twee nieuwe spelers in het veld. In het restant van de eerste helft leverde dit twee kansjes voor Spijkenisse op, maar tot scoren kwamen ze niet. Bij Jong FC Volendam was er op slag van rust nog een noodgedwongen wissel toen Tejan na een forse charge van Daniël Oliveira Furtado niet verder kon. Desondanks ging het Volendam kamp met een goed gevoel de rust in al hadden er nog wel twee of drie goals gemaakt mogen worden.

Volendam overleeft stormloop
Dat Spijkenisse een aanvallend ingestelde ploeg is was al bekend, dus er mocht een flink offensief verwacht worden na de thee. En zo geschiedde het... De eerste bal richting de goal van Michaelis was meteen een gevaarlijke. Uit een vrijetrap van Felino Jardim kopte Michael van Dommelen maar net naast. Ze bleven vervolgens druk zetten en bij een corner ging de bal na een scrimmage over de lijn. Het was Vincent Verbond die een gaatje vond tussen de spelers en de doelpaal. De stormvlag werd gehesen en de druk op de goal van Michaelis was bijna niet te houden. Nadat eerst Marco Tol de doelman assisteerde om een goal te voorkomen was het niet lang daarna de lat die een goal voor de thuisploeg in de weg zat. Tussendoor was er nog even een situatie in de zestien van Spijkenisse waar een verdediger toch overduidelijk met twee armen hands maakte en zo een voorzet voorkwam. Maar elke scheidsrechter beoordeelt zo een situatie anders en in dit geval werd er dus doorgespeeld. Na een verre ingooi vanaf de rechterkant kwam de bal voor de voeten van Vincent Verbond. Van buiten de zestien haalde hij snoeihard en doeltreffend uit. Met deze 2-3 was de thuisploeg weer helemaal terug in de wedstrijd die Jong FC Volendam al voor de rust misschien volledig op slot had moeten gooien. Bijna viel de 3-3 toen Marvin van der Pluijm het probeerder, maar op één of andere manier voorkwam doelman Michaelis een doelpunt. Doordat Spijkenisse nog meer naar voren ging spelen kwam er uiteraard ook wat meer ruimte aan de andere kant. Gijs Smal speelde van links naar rechts Alex Plat aan die voorzette op Enzo Stroo. Deze laatste kopte echter net over de goal van Spijkenisse. Het bleef spannend totdat Dylan Mertens een vrije trap uitlokte net buiten de zestien van Spijkenisse. Hij ging zelf achter de bal staan en had vervolgens weinig moeite om de doelman te passeren: 2-4. Met deze stand leek het beslist totdat diep in de extra tijd uit het niets Van Dommelen een voorzet van rechts zomaar binnen mocht lopen. Met nog twee corners in de vijfde minuut van de extra tijd en doelman Bijl mee in de aanval was het toch nog billenknijpen. Maar na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Flikkert kon de knop bij de spelers om naar de "kermis mode". Bij terugkomst in Volendam mag de spelersgroep even gaan genieten van deze toch nog zwaarbevochten overwinning voordat maandag de pijlen gericht gaan worden op komend weekend als het eerste op bezoek gaat bij Fortuna Sittard op vrijdag en zaterdag DOVO te gast is bij Jong FC Volendam. Er is dus weer een mooie wedstrijd zaterdag in ons Kras Stadion! Hadden we al gezegd dat Jong FC Volendam op dit moment de koppositie deelt met VVOG? Bij deze dan nog.