FC Volendam scoort lekker tegen Wijlre

09 juli 2014 /

Wat woensdag vanwege het vreselijke weer niet mogelijk was, kon donderdagavond wel afgewerkt worden, een wedstrijd tegen Wijlre. Niet in het dorp zelf maar in het nabij gelegen Gulpen, op het prachtige complex van FC Gulpen. In een behaaglijke temperatuur trad de jongste selectie van FC Volendam aan tegen de vijfde klasser, die er echt zin in had. Al in de eerste minuut werd een uitstekend visitekaartje afgegeven. Jordi van Stappershoef reageerde laconiek, maar zag tot zijn opluchting dat het vizier van de Limburgse gastheren niet scherp stond. De manschappen van Berry Smit schrokken, stroopten de mouwen op en kantelden de wedstrijd direct. Met een enorme inzet, ondanks de zware trainingen van deze week, werd de overkant op gezocht. Met succes. Binnen tien minuten lag de bal drie keer achter de doelman van Wijlre. Twee keer was het Kevin van Kippersluis en een keer Bert Steltenpool (inderdaad, zoon van..). De beer was los. De thuisclub werkte zich uit de naad, maar trof een groep Volendamspelers die er vol voor gingen. Nog voor de rust werd de score opgevoerd naar 8-0. Nummer vier was van Jessey Kuiper, die na rust ook voor het dertiende en laatste doelpunt zorgde. Het werd 5-0 en 6-0 door Genridge Prijor. Ook hij liet na de rust nog een keer van zich horen, toen hij voor 12-0 zorgde. Doelpunt nummer zeven en acht waren weer van Kevin van Kippersluis. De 7-0 was een schoonheid van doelpunt via de onderkant van de lat.

In de tweede helft kwam Dylan Mertens in het veld voor Bert Steltenpool, die kort voor de rust een tik gekregen had en nu ontzien werd. De ploeg zakte wat weg, wat de Wijlre wat mee lucht gaf. Er werd zelfs een corner uitgesleept, die niets opleverde. Ook de keeper deed van zich spreken toen hij een messcherpe counter van FC Volendam prachtig onschadelijk maakte. De score werd toch nog opgevoerd. Het werd 9-0 door Rafik el Hamdi, 10-0 door Kevin van Kippersluis, die daarmee zijn totaal op vijf bracht. De elfde goal kon bijgeschreven worden in het boekje van Liban Abdulahi.
FC Volendam kon op een prima wedstrijd terug zien, tegen een sportief spelend Wijlre onder uitstekende leiding van de jonge scheidsrechter. Een mooie avond voor de groep jonge spelers die de trainingsarbeid beloond zagen in een aantal fraaie aanvallen en doelpunten. De Limburgse toeschouwers maakten er vervolgens nog een gezellig slotuurtje van.

Klik hier voor de foto's -

Opstelling FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Denzel Prijor, Raoul Esseboom, Boyd Stevens, Oscar Wilffert, Rafik el Hamdi, Jessey Kuiper, Kevin van Kippersluis, Bert Steltenpool (Dylan Mertens), Liban Abdulahi, Genridge Prijor

Vrijdagavond speelt FC Volendam tegen Roda JC om 19:00 uur.