Seizoen voorbij voor FC Volendam

25 april 2014 /

Met een paar speldenprikken over en weer tastten FC Volendam en VVV-Venlo elkaar in de eerste tien minuten af. Robert Mühren had een aanval krachtiger kunnen afmaken in plaats van het slappe schot in de handen van Maenpaa. Reimerink had een veel grotere kans. Gijs Luirink verdedigde niet goed uit, waardoor de snelle rechtsbuiten alleen op Theo Timmermans mocht afgaan. De Volendamkeeper redde knap. Bij FC Volendam haakte kort voor de wedstrijd Gerry Koning af. Zijn vervanger was Raoul Esseboom. Dat bekwam FC Volendam slecht. Eerst veroorzaakte hij een gele kaart die Levi Schwiebbe opliep om een fout te herstellen. Vervolgens stond hij aan de basis van de openingsgoal van VVV-Venlo. Op links waanden de Venlonaren zich al in het paradijs, maar toen hij zijn man volkomen de vrije ruimte gaf, was Theo Timmermans nog wel in beeld, maar de rebound werd eenvoudig door Leon de Kogel verzilverd. Kort voor rust liep Raoul Esseboom zelf geel op, toen hij weer moest ingrijpen ten koste van een overtreding herstellen. De rest van de ploeg deed het niet veel beter. De opbouw was dramatisch, VVV-Venlo had geen kind aan FC Volendam. Tegenover een lange reeks aanvallende acties van de thuisploeg verscheen FC Volendam zelf maar een keer voor het Venlose doel. Brandley Kuwas stuurde Ludcinio Marengo weg, maar die deed veel te weinig met de mogelijkheid die er beslist wel lag. Met de klok op 45 liet Theo Timmermans een bal half glippen, maar de hulp was dichtbij. De ruststand was dus volkomen terecht.

In de tweede helft startte FC Volendam met Henk Veerman op de plaats van Raoul Esseboom. Dat leverde niet echt iets op in de eerste fase. Integendeel, de eerste echte omschakeling na vijf minuten, toen twee man op het middenveld miszaten, was raak. Weer was het De Kogel die scoorde. De beer was los. Twee minuten later was het 3-0, omdat de volkomen vrijstaande Türk de hoek mocht uitzoeken. Toch probeerde FC Volendam er wat van te maken. Een kans voor Tom Overtoom werd te hoog ingeschoten. Robert Mühren werd weggestuurd, maar schoot tegen de keeper op. Ook Henk Veerman werd in een ideale positie gezet, alleen voor de keeper, maar zijn schot leverde alleen een corner op. Aan de andere kant moest een scherp ingedraaide vrije trap van de doellijn worden gehaald. De wedstrijd werd opener en boeiender, maar voor FC Volendam leek er vooralsnog niets te halen. VVV-Venlo genoot van de ruimte die FC Volendam gaf en creëerde kans na kans. In de 63e minuut lag het veld weer open, wat 4-0 betekende door Türk. Bij FC Volendam ging het hoofd in de schoot. Niets wilde er meer lukken. Het seizoen was voorbij. VVV-Venlo freewheelde naar het einde. Een kopbal van Henk Veerman in de slotminuut werd nog over de lat getikt, waarmee alles verteld was.

Opstelling FC Volendam: Theo Timmermans,Raoul Esseboom (46. Henk Veerman), Henny Schilder, Gijs Luirink, Nick Coster, Levi Schwiebbe (68. Oscar Wilffert), Brandley Kuwas, Overtoom, Robert Mühren, Soufiane Laghmouchi (82. Damien Menzo), Ludcinio Marengo

Foto's: Pro Shots, Jack Jacobs