"We worden kort op ons flikker gezeten"

30 juli 2010

Door Cor Westerveld

Maikel van der Werff joeg in de slotfase vanaf 30 meter een vrije trap in de kruising in de oefenwedstrijd tegen FC Groningen. FC Volendam met 2-1 van de eredivisieploeg. Geen schande, volgens Van der Werff. “Je speelt toch tegen een sterke eredivisieclub met spelers als Granqvist, Pedersen en Bacuna. Dan is 2-1 verliezen niet slecht. We hebben in mijn beleving een goede wedstrijd gespeeld. Alleen vergaten we op sommige momenten even te voetballen, maar verder ging het goed”, aldus Maikel.

De West-Fries is belast met de vrije trappen. Voor doelman Luciano was de vrije trap van Van der Werff onhoudbaar. Het is bekend dat Maikel sterk is in het nemen van vrije trappen en het is dan niet meer dan logisch dat hij door trainer Gert Kruys vooralsnog aangewezen is om zich met dat sjouwtje te belasten. De reeks oefenwedstrijden vervolgt FC Volendam zaterdagavond in Spakenburg tegen landskampioen IJsselmeervogels. “Een prima tegenstander”, oordeelt Maikel. Daarna spelen we nog tegen Breukelen en dan begint de competitie voor ons tegen MVV.”

Hete adem
Zoals het er nu naar uitziet, lijkt het erop dat Van der Werff voor zijn positie van rechtervleugelverdediger de hete adem in de nek voelt van Edwin Soenarto, die tot tien minuten na de rust in het veld stond tegen FC Groningen en het goed deed.
Maikel van der Werff heeft vorig jaar zijn CIOS-opleiding succesvol afgerond en heeft zich sindsdien helemaal op het voetbal gestort. Trainer Gert Kruys zet zijn manschappen flink aan het werk op de training. Of zoals Maikel het zegt: “We worden kort op ons flikker gezeten op de training, maar iedereen vindt dat wel prettig. Goed voor de teamgeest. Je merkt in het veld dat iedereen met plezier en gedreven loopt te voetballen.”