Clubcoryfee Wim Bergsma zwaait af na jarenlange trouwe dienst

15 mei 2019

Op zondag 12 mei heeft het bestuur van FC Volendam, voorafgaand aan de wedstrijd van Jong Volendam tegen Oss’20, afscheid genomen van een bijna fossiel monument binnen de club. Als jongetje van 12 kwam hij al úit Purmerend op de fiets met zijn vader naar de wedstrijden van ‘Volendam”. Toen hij Doortje, zijn vrouw, aan de haak geslagen had, kochten zij een huis in Volendam, want hij was onlosmakelijk verbonden geraakt met het dorp. Binnen zijn grote liefde, de voetbalclub Volendam, nam hij vanaf 1987 tal van functies aan. Hij ging voor de club naar vergaderingen van de KNVB, hij was een spin het web als het om nieuwe plannen ging, bezocht alle sportraadvergaderingen van de gemeente, ontving de scheidsrechters als dat nodig was, maar bovenal was hij elftalleider.

Zo’n 32 jaar lang heeft hij als teamcoach alle naamgevingen en verschijningsvormen, een ratjetoe aan speeldagen en -avonden meegemaakt. Volendam C, Volendam 2, Jong Volendam, hij was er altijd bij. Inmiddels is hij 72, heeft een prachtige camper, de tijd is gekomen dat zijn agenda niet alleen maar door voetbaldata wordt ingevuld. Dat wil niet zeggen dat hij niets meer voor de club zal betekenen, maar niet meer in het strakke pak van Jong Volendam.

FC Volendam heeft hem met een mooie attentie bedankt en hoopt hem en Doortje, die jarenlang mede de ontvangst deed in de perskamer, zo vaak mogelijk nog bij de wedstrijden te mogen begroeten.

Foto's (2)

Klik op onderstaande afbeeldingLaatste nieuws